Petitchef

Mucenici Muntenesti

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
438 Kcal

Ingrediente

8

Preparare

  • Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il intindem pe masa de lucru.
  • Daca aveti forma de taiat, intindeti aluatul intr-o foaie destul de subtire, si taiati 8-uri cu forma speciala. Resturile de aluat se mai framanta putin, se intinde alta foaie si se repeta procedeul pana se termina aluatul.Varianta fara forma de taiat presupune formarea 8-urilor manual.
  • Luam o bucatica de aluat, o rulam intre palme si pe masa de lucru pana obtinem un snur destul de subtire. Unim capetele si rasucim cercul astfel incat sa avem un 8. Apasam putin pe locul unde se suprapune aluatul, pentru a-l fixa.Mucenicii astfel formati trebuie lasati cateva ore, preferabil de seara pana diminieata, sa se usuce in tavi peste hartie de copt. Daca nu sunt bine uscati, aluatul se va dizolva in apa, asa ca uscarea e un pas important .
  • Cand mucenicii sunt gata de folosire, punem la fiert 2-3 litri de apa, zaharul, zaharul vanilat si batonul de scortisoara. Punem mucenicii cand apa clocoteste si ii lasam la foc potrivit cam o ora - o ora si 20, pana sunt fierti.
  • Daca nu vreti o aroma foarte puternica de scortisoara, puteti scoate batonul cand puneti mucenicii.Nuca o punem intr-o tava cu hartie de copt si o coacem 5 - 10 minute la cuptor, doar pana incepe sa miroasa frumos.
  • Cu un sucitor o maruntim putin.Dupa ce au fiert mucenicii, adaugam mierea, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Servim mucenicii cu nuca pregatita si cu scortisoara macinata. Cat despre calorii, avem cam 155 la 100 de grame, dar la asa o bunatate nici nu se simt.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 438Kcal
  • Carbo: 62.1g
  • Grăsimi: 16.3g
  • Grăsimi sat.: 1.5g
  • Proteine: 7.6g
  • Fibre: 3.5g
  • Zahăr: 38.5g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (130g)


Poze

Mucenici Muntenesti
Mucenici Muntenesti - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

08/03/2015

Este foarte buna reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2013

Yamii

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor 9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor Retete de Mucenici Retete de Mucenici

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează