Mucenici dobrogeni
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Se pune apa la fiert.
Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri.
Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat.
Amestecăm bine până se dizolvă.
Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor.
Acoperim cu capac și stingem focul.
După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie.
La final adăugăm și nuca măcinată.
Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
11/03/2017
Incercati si varianta cu:putina COAJE DE SCORTISOARA pusa in oala,la fiert impreuna cu zaharul,iar nuca coapta (in prealabil/inainte) la cuptor sau tigaie.
09/03/2017
Hahaaaa De unde vin Mucenicii de la mama ??? ea face mucenicii si noi facem supa????
Reteta de Mucenici??????
09/03/2017
Se pare ca te-ai spurcat la bautura! Cum sa bei 44 pahare cu vin? Betiva mai esti!