Mucenici moldovenesti la cuptor
Ingrediente
15
aluat:
pentru sirop:
Rețete inrudite
-
Cod la cuptor (perfect atunci cand cautati o reteta rapida de cina! )
-
Anghinare la cuptor
-
Homar la cuptor cu pătrunjel și lămâie: simplitate și rafinament
-
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Preparare
Preparare25 min
Gătire45 min
- Din ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa la dospit intr-un loc calduros, langa aragaz, cam 1 ora si jumatate pana devine pufos si isi dubleaza volumul.
- Se imparte si se fac fitile care se impletesc dand forma unor opturi.
Se aseaza in tava se lasa sa creasca si apoi se ung cu ou. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc. 180c -45 de minute - Dupa ce se se scot din cuptor , dati mucenicii prin sirop(pe ambele parti) si apoi mai ungeti cu miere si tavaliti usurel prin miezul de nuca.(plus nuca de cocos , scortisoara si putin zahar).