Mucenici moldovenesti (copti)
Ingrediente
6
Pentru aluat:
Pentru sirop:
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Puneti intr-un vas un pumn de faina. Puneti drojdia intr-un bol mic cu zaharul si doua, trei lingurite apa calda si amestecati usor. Turnati amestecul peste faina din vas si amestecati .
- Lasati maiaua la crescut intr-un loc cald, ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute .
- Adaugati-o apoi peste restul de faina, impreuna cu uleiul, zaharul vanilat, romul, praful de sare si apa, turnata putin cate putin. Framantati bine, pana cand aluatul incepe sa faca "basici" :P, si se dezlipeste usor de pe mana. Lasati aluatul la crescut cca. o ora.
- Luati bucati din aluat si formati suluri subtiri, apoi opturi. E i-a "impletit" dupa cum vedeti in poze, dupa o idee a fetelor de pe culinar. Puneti mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-i sa mai creasca putin.
- Ungeti-i cu putin zahar dizolvat in apa si dati-i la copt. E foarte important sa faceti asta, pentru ca mucenicii sa se rumeneasca frumos . Se coc la 180 de grade C. pentru 18-20 de minute.
- Intre timp, preparati siropul, punand ingredientele la fiert. Lasati sa dea in clocot si tineti pe foc, la foc mic, aproximativ 5 minute sau pana cand siropul prinde putina consistenta.
- Cand mucenicii s-au mai racorit putin, inmuiati-i in siropul fierbinte si asezati-i intr-un castron. Turnati apoi restul siropului peste ei.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 641Kcal
- Carbo: 73.6g
- Grăsimi: 29.6g
- Grăsimi sat.: 3g
- Proteine: 15.7g
- Fibre: 5.5g
- Zahăr: 12.4g
- ProPoints: 17
- SmartPoints: 20
Informații nutriționale pentru 1 porție (217g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
09/03/2014
E super.. am 13 ani si am resit sa fac! a iesit minunat in + e de post.. Mersiii :**
am gătit această rețetă