Puneti intr-un vas un pumn de faina. Puneti drojdia intr-un bol mic cu zaharul si doua, trei lingurite apa calda si amestecati usor. Turnati amestecul peste faina din vas si amestecati .
Lasati maiaua la crescut intr-un loc cald, ferit de curenti de aer, pentru cca. 15 minute .
Adaugati-o apoi peste restul de faina, impreuna cu uleiul, zaharul vanilat, romul, praful de sare si apa, turnata putin cate putin. Framantati bine, pana cand aluatul incepe sa faca "basici" :P, si se dezlipeste usor de pe mana. Lasati aluatul la crescut cca. o ora.
Luati bucati din aluat si formati suluri subtiri, apoi opturi. E i-a "impletit" dupa cum vedeti in poze, dupa o idee a fetelor de pe culinar. Puneti mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-i sa mai creasca putin.
Ungeti-i cu putin zahar dizolvat in apa si dati-i la copt. E foarte important sa faceti asta, pentru ca mucenicii sa se rumeneasca frumos . Se coc la 180 de grade C. pentru 18-20 de minute.
Intre timp, preparati siropul, punand ingredientele la fiert. Lasati sa dea in clocot si tineti pe foc, la foc mic, aproximativ 5 minute sau pana cand siropul prinde putina consistenta.
Cand mucenicii s-au mai racorit putin, inmuiati-i in siropul fierbinte si asezati-i intr-un castron. Turnati apoi restul siropului peste ei.
Comentarii (14):
E super.. am 13 ani si am resit sa fac! a iesit minunat in + e de post.. Mersiii :**
Sunt foarte buni minunati\\\\\1111111
FOARTE BUNA
Cei mai buni mucenici.Pufosi,usor de facut si foarte economici.
F buni
Foarte buni.I-am facut si eu si au iesit deliciosi!
Simpli buni si aspectosi! merita incercati!
Super arata am sa incerc si eu
Foarte buna am facut si eu
Dupa cum arata, cred ca sunt foarte buni!