Amestecat faina cu drojdia, zaharul, sarea si mai apoi untul. Pus si oul si framantat vreo 20 min adaugand apa cu lapte putin cate putin, pana a rezultat o coca elastica si care nu se mai lipea de maini. Pus vasul pe calorifer la dospit, cu un servet deasupra, timp de o ora.
Dupa o ora impartit aluatul in 20 de bucati egale si fiecare bucata in parte am rulat-o, formand cate un 8. Asezat mucenicii intr-o tava cu hartie de copt (cam inghesuiti caci au crescut mult drept pentru care nu prea aveau nici o forma la final dar mi-a fost lene sa-i pun in 2 tavi) si mai lasat la dospit inca o ora.
Uns cu laptele amestecat cu galbenusul si bagat 20 min la cuptor, la flacara medie spre mica. Iti dai seama cand sunt gata dupa miros si crusta aurie .In acest timp se prepara siropul din toate ingredientele amestecate si puse pe foc, la fiert. Cand s-a ingrosat un pic se stinge focul si se adauga coaja de lamaie.
Se pune la racit.Dupa ce s-au facut mucenicii, se scot din cuptor si cat sunt calzi se toarna sirpul peste ei, se ung cu miere si se presara multa nuca macinata.Au fost foarte gustosi, foarte pufosi, mergeau un pic mai insiropati si un pic mai aspectuosi.
Comentarii:
Foarte frumos si gustos.