Calim ceapa in 3 linguri de ulei. Adaugam carnea, prajim putin si adaugam jumatate de cana de apa. Adaugam pasta de rosii si mai lasam pe foc pana scade toata apa. Condimentam dupa gust. Batem ouale si le amestecam cu smanatana. Adaugam sare sau vegeta in cazul meu. Ungem o tava yena cu unt si asamblam asa: un strat de cartofi taiati felii, condimente pentru cartofi, un strat de carne, un strat de smantana cu ou. Continuam pana umplem tava. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi, dar taiati foarte subtire. Peste punem rosiile feliate, cascavalul si deasupra un strat subtire de smantana cu ou. Condimentam. Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Asta e un fel de lasagna cu cartofi fierti in loc de foi lasagna. Si de ce carne tocata cand nu stim ce s-a tocat acolo? Si de ce vegeta cand erau de ajuns sare piper, cimbru si putina paprika? Smantana? Cascaval? Spune-i cum vrei tu dar nu insulta reteta de MUSACA adevarata.
Ingredientul principal al acestei reţete este varza! Înţeleg prostiile inculţilor cu "printare", "focusare" şi altele, dar să scrii "mousaka" trebuie să fii chiar varză. Tava "yena" numai pieţarii o folosesc. Cei care au habar de niște bucătărie ştiu că este vorba de vasul "Jena" sau, românizat, "iena". Hai să zicem că-i acelaşi tip de varză. Dar am luat ingredientele şi pe măsură ce înaintam în prepararea lor... ce să vezi? un UNT care nu intră la ingrediente. Păi dacă lista aia e doar orientativă, la ce mama naibii o mai facem?
"tava yena" nu exista! Eventual vas de Jena (care este termorezistent). Ai pus si peste, dar nu l-ai trecut la ingrediente: "Peste punem". Si de ce "Mousaka"? In limba romana se scrie si se spune "MUSACA". Oribil!
Și condimente pt.cartofi (cu multă sare și monoglutamat) și Vegeta (50% sare, restul monoglutamat și chimicale); de ce nu și puțină cianură? Rezultatul ar fi mai sigur...
Comentarii (21):
Daca tava trebuie unsa cu unt, de ce nu ai fost in stare sa scrii si unt in lista de ingrediente? Era asa de greu?
Asta e un fel de lasagna cu cartofi fierti in loc de foi lasagna. Si de ce carne tocata cand nu stim ce s-a tocat acolo? Si de ce vegeta cand erau de ajuns sare piper, cimbru si putina paprika? Smantana? Cascaval? Spune-i cum vrei tu dar nu insulta reteta de MUSACA adevarata.
Ingredientul principal al acestei reţete este varza! Înţeleg prostiile inculţilor cu "printare", "focusare" şi altele, dar să scrii "mousaka" trebuie să fii chiar varză. Tava "yena" numai pieţarii o folosesc. Cei care au habar de niște bucătărie ştiu că este vorba de vasul "Jena" sau, românizat, "iena". Hai să zicem că-i acelaşi tip de varză. Dar am luat ingredientele şi pe măsură ce înaintam în prepararea lor... ce să vezi? un UNT care nu intră la ingrediente. Păi dacă lista aia e doar orientativă, la ce mama naibii o mai facem?
"tava yena" nu exista! Eventual vas de Jena (care este termorezistent). Ai pus si peste, dar nu l-ai trecut la ingrediente: "Peste punem". Si de ce "Mousaka"? In limba romana se scrie si se spune "MUSACA". Oribil!
Și condimente pt.cartofi (cu multă sare și monoglutamat) și Vegeta (50% sare, restul monoglutamat și chimicale); de ce nu și puțină cianură? Rezultatul ar fi mai sigur...
Foarte bun!!!
Ff bun
Cuvintele sunt de prisos,GUSTUL este adevarata nota a acestei retete
Super interesant
Foarte gustoasa