Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Spalati si tocati patrunjelul. Dati deoparte.
Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se paseaza.
Peste cartofii pasati se pun: cele 2 linguri de ulei, sare, piper, oul, faina cernuta, praful de copt si patrunjelul tocat. Se amesteca bine.
Se framanta usor si se da o forma de disc. Se imparte aluatul in parti. (in poza mai apare doar jumatate de disc - ne-am luat cu treaba si am uitat de foto :)
Apoi se ia o parte din cele si se intinde sub forma de disc gros de aprox 1 cm.
Se taie cascavalul sub forma de batoane (cam de 1 cm grosime) si se pun 4 batoane de cascaval asezate in cruce pe aluatul intins.
Se intinde o a doua portie de aluat din cele patru si se aseaza deasupra celei pe care am pus batoanele de cascaval.
Se taie in 4 avand grija ca in interiorul fiecarui triunghi sa existe un baton de cascaval. Se inchid bine marginile ca la prajire sa nu se scurga cascavalul.
Se repeta operatiunile de la etapele 5, 6, 7, 8 cu restul de parti de aluat ramas.
Se pune pe foc o tigaie cu marginile inalte si se pune ulei la incins.
Cu mare atentie se pun triunghiurile la prajit. Se prajesc 3 minunte pe fiecare parte cu capacul acoperit. Focul trebuie sa fie spre mediu-mic. Verificati prajirea-trebuie sa devina rumen-aurii!
Se scot cu atentie si se servesc calde alaturi de o salata.
Noi am pus pe fiecare parte intinsa cate 4 batoane de cascaval si au rezultat 4 triunghiuri mari. Puteti pune 6 batoane de cascaval si vor rezulta 6 triunghiuri mai mici.
Noi le-am dat forma de triunghiuri, dar pe puteti da si forma rotunda.