Curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete mici, apoi zdrobiti-i, insa nu atat de fin ca pentru un piure.
Curatati si tocati ceapa si ardeii iuti verzi.
Puneti uleiul intr-o tigaie pe foc mediu si cand e bine incalzit aruncati in el semintele de mustar. Dupa ce semintele pocnesc, adaugati frunzele de curry sfaramate in mana. Asteptati cateva secunde apoi puneti si ceapa impreuna cu chilli verzi tocati.
Tineti pe foc pret de 3-4 minute pana ce ceapa devine translucida si se inmoaie. Adaugati turmeric si piperul cayenne si amestecati scurt.
Rasturnati in tigaie cartofii, puneti sare si amestecati bine si frecvent. Tineti pe foc inca 5 minute, chiar daca se prinde de tigaie.
Puneti in farfurii si garnisiti cu patrunjel verde.
Reteta in bucataria rustica se numeste in Ardealul de nord "Cartofi muntucati." Se prepara la fel cu exceptia boabelor de mustar si a turmenicului. In loc de turmenic se folseste boia de ardei ( paprika) dulce sau iute sau combinata. Este o mancare de post si se consuma cu o canita de moare ( zeama de varza murata) langa farfurie. Acelasi preparat se foloseste si la umplutura placintelor ardelenesti in post, inlocuindu-se branza si inlocuindu-se untura pentru prajit cu uleiul de floarea soarelui.
In Romania SE GASESC toate ingredientele din reteta. Turmeric se gaseste de multi ani deja pe la toate magazinele tip plafar, frunzele de curry au aparut si ele mai de curand la magazine online. Oricum, vad ca sunt optionale.
Poate este buna...nu imi place aroma indiana...dar ceapa cu ardei iute, cimbru ,sare si piper (obisnuit negru) in care se adaoga cartofii si se mai ametesc putin pe foc sunt formidabili ..traditionalii cartofi facaluiti
Toate ingredientele pentru aroma (frunze de curry, turmeric, piper cayenne)pot fi inlocuite cu un amestec de condimente indiene, care se gaseste sub denumirea de curry in orice supermarket, eu voi incerca in varianta asta, sunt sigura ca va fi foarte bun, iar in loc de chilli voi pune ardei iuti verzi (oricum si condimentul e putin iute). Am folosit praf curry la preparate din carne si mi-a placut, sunt sigura ca si orice mancare de legume va fi delicioasa aromatizata cu condimente indiene.
Gustos fel de mancare. La fel ca si cartofii rantaliti cu ceapa prajita amestecata cu boia si cu piper, peste care se pune frunze de patrunjel taiate. Aviz celor carora nu le plac condimentele neobisnuite
Comentarii (15):
Reteta in bucataria rustica se numeste in Ardealul de nord "Cartofi muntucati." Se prepara la fel cu exceptia boabelor de mustar si a turmenicului. In loc de turmenic se folseste boia de ardei ( paprika) dulce sau iute sau combinata. Este o mancare de post si se consuma cu o canita de moare ( zeama de varza murata) langa farfurie. Acelasi preparat se foloseste si la umplutura placintelor ardelenesti in post, inlocuindu-se branza si inlocuindu-se untura pentru prajit cu uleiul de floarea soarelui.
Ok
In Romania SE GASESC toate ingredientele din reteta. Turmeric se gaseste de multi ani deja pe la toate magazinele tip plafar, frunzele de curry au aparut si ele mai de curand la magazine online. Oricum, vad ca sunt optionale.
In Romania nu se gasesc toate condimentele din reteta-turmeric, frunze curry uscate.Cu acestea reteta ar fi de nota 12.
Poate este buna...nu imi place aroma indiana...dar ceapa cu ardei iute, cimbru ,sare si piper (obisnuit negru) in care se adaoga cartofii si se mai ametesc putin pe foc sunt formidabili ..traditionalii cartofi facaluiti
Toate ingredientele pentru aroma (frunze de curry, turmeric, piper cayenne)pot fi inlocuite cu un amestec de condimente indiene, care se gaseste sub denumirea de curry in orice supermarket, eu voi incerca in varianta asta, sunt sigura ca va fi foarte bun, iar in loc de chilli voi pune ardei iuti verzi (oricum si condimentul e putin iute). Am folosit praf curry la preparate din carne si mi-a placut, sunt sigura ca si orice mancare de legume va fi delicioasa aromatizata cu condimente indiene.
Super
Muy muy bueno
Prea multe arome necunoscute mie contine aceasta reteta!
Gustos fel de mancare. La fel ca si cartofii rantaliti cu ceapa prajita amestecata cu boia si cu piper, peste care se pune frunze de patrunjel taiate. Aviz celor carora nu le plac condimentele neobisnuite