Deosebită prin aroma pe care uleiul de coco şi cuminul negru o dă acestei reţete, mâncarea de năut pe care o prezentăm astăzi are originea în Turcia, aceasta fiind dezvoltată în partea de sud a ţării.
Într-o tigaie de ceramică încingem uleiul de cocos în care vom sota morcovii, ardeii, ceapa roşie şi usturoiul, acestea fiind curăţate şi spălate în prealabil. După sotare, adăugăm năutul pe care l-am fiert, scurs şi curăţat de cojă şi îl lăsăm împreună cu legumele în tigaie pentru aproximativ trei minute, la foc mediu.
Se adaugă bulionul, apa şi condimentele şi se lasă la fiert până în momentul în care sosul începe să scadă.
Notă: Pentru o aromă deosebită folosiţi jumătate din cantitatea de condimente pentru sotare, iar restul adăugaţile la sfârşit în momentul în care puneţi bulionul.
Comentarii:
Am auzit de mancarica dar mancarita este prima oara. Cumin este Chimion in limba romana. In rest reteta este banala...