Mancare de varza acra cu carne de porc
Ingrediente
Preparare
- Sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume: pentru aceasta mancare carnea trebuie sa fie mai grasa!
Se pregateste carnea/coastele de porc: se spala, se condimenteaza bine cu sare, vegeta. - Ceapa si varza acra se taie marunt:Se caleste ceapa in 3, 4 linguri de ulei timp de cca. 2 minute, apoi se pune carnea (taiata bucati, daca e cazul) si o lingurita de boia dulce.
- Se amesteca putin sa se coaguleze la suprafata, apoi se stinge cu un paharel de apa calduta si se pune imediat varza taiata ca fideaua, stoarsa de zeama.
- Se pune putina apa, foaia de dafin, piperul, cimbrul (eu am avut uscat), mararul tocat. Se da la cuptor cu capac sa fiarba cca. 1 1/2-2 ore. Cand e gata, apa trebuie sa fie scazuta (se poate pune si o lingura de bulion).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Nelut
As propune in loc de ulei ,untura de porc si fara vegeta .
Florica
Eu preajesc carnea intii si pun ceapa , imi place gustul de prajit . Dar se poate si asa ceapa si apoi carnea .
anonymous
Delicioasă.Se poate pune în lipsă de cimbru puțin chimen.
anonymous
Este excelenta....Multumesc

constanta_s2014
O reteta buna. Eu as fi parpalit intai carnea la foc mai iute dupa care as fi pus ceapa si as fi lasat focul mic si nu as mai fi folosit marar atat timp cat am pus cimbru a carui aroma este foarte puternica; mararul e foarte bun cand faci mancare de varza noua cu carne dar atunci nu mai pui cimbru. P.S. Varza ar fi trebuit spalata si lasata macar o ora in apa rece ca sa se mai desareze putin.
anonymous
Cita apa, nu este clar
anonymous
Foarte buna,eu am inlocuit carnea de porc cu pastrama de berbecut afumata.......un deliciu !!!!! atentie mare la varza !
anonymous
Destul de simplu
anonymous
Foarte grasa!
valentinion
Trebuie varza putin mai mult lasata la cuptor se caleste mai bine ,devine mai maro la culoare
Punctează această reţetă