Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul.Acoperim si lasam la innabusit.
Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.
E importanta partea asta.Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite.Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade.
Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize.E mai buna daca o lasati sa isi traga sufletul putin,macar 30 de minute.
A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la felNu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni.Si tot a fost buuunaaa rau.
Comentarii:
Delicios
Am s-o incerc ca prea o lauzi