Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul. Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.
Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta. Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite. Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade. Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize. E mai buna daca o lasati sa isi traga sufletul putin,macar 30 de minute. A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la fel Nu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni. Si tot a fost buuunaaa rau Am servit-o cu ardei iuti la otet trimisi de mama,ultimii de altfel
Aceasta este postarea cu numarul 100 !!! Not so bad in 50 si ceva de zile de cand am inceput sa scriu...Unde e pasiune,totul este mai usor si mai frumos.Sunt mandra de bloguletul meu ! La mai multe si mai minunate retete !
Ceapa trebuie pusă la început la prăjit după ce scoatem carnea drumenită. Ea se va carameliza şi va desprinde de tigaie rumeneala de la carne dând un gust dulce plăcut. După ce s-a călit ceapa, se stinge cu vin sau apă şi se adaugă carnea rumenită şi varza. Cât despre morcov... "De gustibus, nihil sine deo" (sic).
Comentarii (166):
Dar de când sunt legumele cu hormoni?
eu știu doar de carne de la animale îndopate de hormoni.
Delicios!
Ceapa trebuie pusă la început la prăjit după ce scoatem carnea drumenită. Ea se va carameliza şi va desprinde de tigaie rumeneala de la carne dând un gust dulce plăcut. După ce s-a călit ceapa, se stinge cu vin sau apă şi se adaugă carnea rumenită şi varza. Cât despre morcov... "De gustibus, nihil sine deo" (sic).
Bravo fata!
Buuuuuuuun!
Super,super,super
Bravo
Marfa
Am cautat-o special pe google
F.BUNA.SUPER VARZA !