Ca de obicei se pune fasolea in apa rece cu o seara in urma si se lasa toata noaptea. A doua zi se schimba apa si se pune la fiert tot cu apa rece. E nu a procedat asa ,pentru ca pofta de fasole mi-a venit instantaneu ,dupa ce a vizionat o rubrica culinara la tv,asa ca am pus fasolea direct la fiert.
Separat, a pus la prajit baconul taiat marunt ,iar cand a fost gata maronit l-am scos pe o farfurie si a pus ceapa, si usturoiul pe care le-a lasat sa se faca un pic ,dupa care am adaugat ardeiul taiat rondele si rosiile cubulete.
Dupa ce s-au calit bine ,le-a stins cu apa si am adaugat baconul ,lasand tot sa fiarba cam 10 minute ,dupa care a turnat totul peste fasolea fiarta dinainte ,lasand cratita in continuare pe foc cam 10 minute aproximativ.
Se poate servi cu clasica mamaliguta si ardeiul usturat,sau cu niste gogosari in otet si un vin rosu rece.