Mancare de dovleac cu marar si smantana

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Se taie o ceapa cat mai marunt. Se caleste foarte putin in ulei si apoi se adauga apa. Eu incerc sa fac cat mai putine prajeli. Se lasa la fiert pana se inmoaie foarte bine ceapa. Se sareaza si pipereaza.
  • Dupa ce ceapa s-a inmuiat bine, se pune dovleacul. Daca vreti sa faceti aceasta reteta cand este sezonul dovleacului, radeti pe razatoarea mare, adaugati marar tocat marunt(dupa gust) si putin otet.Atentie ca dovleacul congelat va lasa apa, asa ca nu se adauga deloc.
  • Se lasa la fiert pana se inmoaie bine de tot. Apoi se adauga vreo 2 linguri de smantana.Intr-o cana de ceai se amesteca o lingura de faina cu apa si se adauga peste mancarea de dovleac amestecandu-se energic ca sa nu se faca cocoloase.
  • Nu puneti toata cana ci pe rand dupa cum se ingroasa mancarea. Sa tineti cont ca dupa ce se raceste se mai ingroasa.Noi am savurat mancarea de dovleac alaturi de aripioare de pui la gratar.
RRamonalaza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bravo

am gătit această rețetă
abuz

Emilian

F.bun

abuz
tiby_v2013

tiby_v2013

Super

abuz

anonymous

Ca la maica.Multumim.

abuz

anonymous

Miami !

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Buna

abuz