Spalam bine fasolea si o lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi ii aruncam apa, adaugam alta si o punem la fiert.
Cand isi lasa spuma, o adunam si apoi schimbam cu o alta apa (fiarta) si punem din nou la fiert. Repetam operatia de 3 ori, dar tot timpul sa avem pregatita o noua apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.
Pregatim zeama pentru finalizarea fasolei, adica ultima apa cu care se va prepara, astfel: - tocam prazul, ceapa, radacinoasele, ardeiul si punem la fiert in 2 L apa impreuna cu delikat-ul.Cand acestea s-au fiert supa este gata pentru fasolea deja fiarta.
Punem fasolea fiarta intr-o oala de 3-4 L, adaugam supa de legume cat sa o acopere, punem piper si cimbru. Amestecam si acoperim cu capac, la foc mic.Se adauga si cateva bucati fierte din radacinoasele de la supa numai daca va plac, eu am pus pentru culoare. Cand incepe sa fiarba, punem 2 linguri de pasta rosii si mai lasam putin pe foc, ele fiind deja fierte dinainte, nu mai lasam decat pana se omogenizeaza cu tomatele.
Pregatim 6 catei usturoi frecati cu putin ulei si adaugam in oala, amestecam si inchidem focul. Deasupra punem mararul proaspat tocat si acoperim cu capac. Se serveste dupa cel putin 1 ora, cand toate aromele s-au amestecat.
Comentarii:
Si sarea unde e in toata reteta asta ??
Cred ca va fi f.buna.
Daca nu mi place vin dupa voi si va iau furculitele ..... parol ...