Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa.
Pui fasolea la fiert cam jumate de ora, intr-o oala cu capac, cu apa cat sa o acopere. Pulpele le speli, mararul il toci, usturoiul il tai marunt.
Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.
In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!
Intr-adevar gustoasa insa prea mult ulei,mai bine cand adaugati pulpele la fasole nu puneti si uleiul in care le-ati prajit sau si mai bine le fierbeti...
Am facut odata o mancare de fasole verde cu pui in viteza si am uitat sa-i pun ceapa desi o pregatisem si vreau sa spun ca de atunci am grija sa nu mai uit pentru ca nu avea niciun gust, era fada. Eu nu sunt pentru prajit pulpe in toata regula, eu doar le parpalesc putin la foc iute si peste ele pun ceapa tocata marunt, las focul mic si pun capac ca sa se inabuse bine cu ceapa si cu putina sare iar cand incepe sa sfaraie(semn ca s-a evaporat apa lasata de ceapa si de pulpe) adaug o cana cu apa si las sa fiarba vreo 30min dupa care pun fasolea sa fiarba impreuna cu pulpele iar spre sfarsit pun putina boia dulce, sare, piper, 2 linguri de bulion de rosii sau pasta de tomate si ingros putin sosul cu o lingura de amidon de porumb dizolvat in putina apa, mai adaug verdeata si gata mancarea. Se poate pune si usturoi sau alte condimente, eu am incercat si cu usturoi si cu cimbru dar noua ne place mai mult simpla.
În mâncare nu este nevoie să prăjești pulpele și nici să le pui întregi este incomod la mâncat ,eu le pui la fiert separat ,scot pielea arunc apa ,după ce sau răcit scot carnea și o pui în mâncare fără oase și mai pun un pic de cimbru după care o bag la cuptor să mai scadă cam 15 min.
Pai nu se face terci fasolea aia fiarta 30 minute plus 30 minute plus 15 minute? orixum...ceva ce nu voi face niciodata !!!! ingrosat cu faine si maizena?
Comentarii (17):
Foarte buna si fara ceapa!
Intr-adevar gustoasa insa prea mult ulei,mai bine cand adaugati pulpele la fasole nu puneti si uleiul in care le-ati prajit sau si mai bine le fierbeti...
Mi se pare cam mult 2400 g.de fasole verde pentru 4 persoane
Nu vedeti nici unul ca nu este fasole? este bob...habarnistilor
Am facut odata o mancare de fasole verde cu pui in viteza si am uitat sa-i pun ceapa desi o pregatisem si vreau sa spun ca de atunci am grija sa nu mai uit pentru ca nu avea niciun gust, era fada. Eu nu sunt pentru prajit pulpe in toata regula, eu doar le parpalesc putin la foc iute si peste ele pun ceapa tocata marunt, las focul mic si pun capac ca sa se inabuse bine cu ceapa si cu putina sare iar cand incepe sa sfaraie(semn ca s-a evaporat apa lasata de ceapa si de pulpe) adaug o cana cu apa si las sa fiarba vreo 30min dupa care pun fasolea sa fiarba impreuna cu pulpele iar spre sfarsit pun putina boia dulce, sare, piper, 2 linguri de bulion de rosii sau pasta de tomate si ingros putin sosul cu o lingura de amidon de porumb dizolvat in putina apa, mai adaug verdeata si gata mancarea. Se poate pune si usturoi sau alte condimente, eu am incercat si cu usturoi si cu cimbru dar noua ne place mai mult simpla.
În mâncare nu este nevoie să prăjești pulpele și nici să le pui întregi este incomod la mâncat ,eu le pui la fiert separat ,scot pielea arunc apa ,după ce sau răcit scot carnea și o pui în mâncare fără oase și mai pun un pic de cimbru după care o bag la cuptor să mai scadă cam 15 min.
Pai nu se face terci fasolea aia fiarta 30 minute plus 30 minute plus 15 minute? orixum...ceva ce nu voi face niciodata !!!! ingrosat cu faine si maizena?
Ousam
Buna
F gustos