Transam puiul, il portionam si spalam bine. Intr-un vas de tuci , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
Lasam 30 sec. apoi adaugam bucatile de pui. Le lasam pana prind culoare. Adaugam vinul si lasam la foc mic.
Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua. A mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.
Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul. Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa. Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.
Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam 5 cm, in partea superioara. Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.
Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior. Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.
A facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate e nu il a.