Petitchef

Mancare de pui sub capac de paine

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

pentru capac:

Preparare

  • Transam puiul, il portionam si spalam bine. Intr-un vas de tuci , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
  • Lasam 30 sec. apoi adaugam bucatile de pui. Le lasam pana prind culoare. Adaugam vinul si lasam la foc mic.
  • Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua. A mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.
  • Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul. Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
  • Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa. Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.
  • Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam 5 cm, in partea superioara. Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.
  • Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
  • Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior. Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.
  • A facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate e nu il a.


Poze

Mancare de pui sub capac de paine
Mancare de pui sub capac de paine - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează