Mancare de marar

O mancare de post.
Ingrediente
4
Cost estimat: 2.7Euros€ (0.68€/porție)
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se pune la calit (inabusit) intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa 1-2 minute se amesteca in ceapa si mararul spalat si tocat marunt.
Cand ceapa este usor aurie, se toarna un pahar cu apa, si se lasa mancarea sa mai fiarba cca 10-15 minute la foc moale. - Intre timp, intr-o alta tigaie se face un sos alb din putin ulei, sare si o lingurita rasa de faina, care se va stinge cu zeama din mancare, dupa care se amesteca sosul in mancarea de marar.
Dupa ce mai fierbe 1-2 minute, avand grija sa amestecati des cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii, mai adaugati sare, daca este necesar, dati un praf de piper si inchideti focul. - Se serveste calda, alaturi de o salata de rosii. Este o mancare delicioasa mai ales pentru persoanele care prefera plantele aromate precum mararul.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 68Kcal
- Carbo: 4.6g
- Grăsimi: 4.4g
- Grăsimi sat.: 0.6g
- Proteine: 1.2g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 2.9g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (42g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
E
Etnoboutique,
22/12/2013
Uimitoare reteta ...dietetica,economica,aromata ,ieftina si de mare efect.! Abia astept sa o gatesc...desi ardeleanca fiind ma gandesc sa o folosesc pe viitor si ca garnitura langa fripturi...asta dupa post evident
T

gabrielacuisine,
13/12/2013
Mancare de maraaar! Doamne ce bunatate! nu am mai mancat de un secol, de cand traia bunica mea! felicitari pentru reteta!