Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se pune la calit (inabusit) intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa 1-2 minute se amesteca in ceapa si mararul spalat si tocat marunt.
Cand ceapa este usor aurie, se toarna un pahar cu apa, si se lasa mancarea sa mai fiarba cca 10-15 minute la foc moale.
Intre timp, intr-o alta tigaie se face un sos alb din putin ulei, sare si o lingurita rasa de faina, care se va stinge cu zeama din mancare, dupa care se amesteca sosul in mancarea de marar.
Dupa ce mai fierbe 1-2 minute, avand grija sa amestecati des cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii, mai adaugati sare, daca este necesar, dati un praf de piper si inchideti focul.
Se serveste calda, alaturi de o salata de rosii. Este o mancare delicioasa mai ales pentru persoanele care prefera plantele aromate precum mararul.
Uimitoare reteta ...dietetica,economica,aromata ,ieftina si de mare efect.! Abia astept sa o gatesc...desi ardeleanca fiind ma gandesc sa o folosesc pe viitor si ca garnitura langa fripturi...asta dupa post evident
Comentarii (33):
Foarte buna si ca garnitura!
Excelenta si fara faina , cu bulion
Uimitoare reteta ...dietetica,economica,aromata ,ieftina si de mare efect.! Abia astept sa o gatesc...desi ardeleanca fiind ma gandesc sa o folosesc pe viitor si ca garnitura langa fripturi...asta dupa post evident
Este excelenta
Bun bun
Bun
Banuesc ,ca este buna , sincer nu am incercat aceasta reteta!!!!!
Pare buna,trebuie incercata
Mancare de maraaar! Doamne ce bunatate! nu am mai mancat de un secol, de cand traia bunica mea! felicitari pentru reteta!
Foarte bun