Mamaliga cu branza si oua romanesti
De la bunica din bucatarie la voi in farfurie.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.
- Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa clocoteasca spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati la foc potrivit cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.
- Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acoperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.
- POFTA BUNA!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
P
Patratel14
Foarte bun!
am gătit această rețetă
anonymous
...
anonymous
...
anonymous
Tre boune
anonymous
Ok.
anonymous
Mor de pofta.
anonymous
Perfect :)
M
miron Lucia
Imi place mult mamaliga cu brinza
anonymous
Excelent ca la Romani!!!
Punctează această reţetă