Mamaliga cu branza si oua romanesti

Felul principal
Foarte ușor
30 min

De la bunica din bucatarie la voi in farfurie.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.
  • Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa clocoteasca spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati la foc potrivit cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.
  • Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acoperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.
  • POFTA BUNA!!!

Punctează această reţetă

CookWithAnaCookWithAna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Patratel14

Foarte bun!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

...

abuz

anonymous

...

abuz

anonymous

Tre boune

abuz

anonymous

Ok.

abuz

anonymous

Mor de pofta.

abuz

anonymous

Perfect :)

abuz

miron Lucia

Imi place mult mamaliga cu brinza

abuz

anonymous

Excelent ca la Romani!!!

abuz