Petitchef

Mamaliga in straturi, ca-n Maramures

Mamaliga in straturi, ca-n Maramures

N-am prea des ocazia s? fac o m?m?lig? bun?, cu brânz?, smântân? ?i jum?ri, a?a ca în Maramure?. Trebuie s? se potriveasc? câteva constela?ii ca s? fac m?m?liga: trebuie s? am brânz? bun? de vac?, de oaie sau burduf, sl?nin? afumat? ?i cârnat. Restul se g?se?te la orice supermarket.

Mamaliga a(13)

M?m?lig? ca-n Maramure?

Ingrediente pentru 2 por?ii:
125 gr. f?in? de porumb
500 ml ap?
pu?in? sare
smântân? (creme-fraîche)
brânz? de vac?, de oaie, burduf, sau telemea r?zuit?
sl?nin? afumat? (cred merge ?i sl?nina proasp?t?)
cârnat (eu am luat proasp?t)

Mamaliga b (7)

Mod de preparare:
Se prepar? m?m?liga: în apa fiart? se adaug? sarea ?i f?ina de porumb în ploaie. Se amestec? continuu pentru a nu se face cocolo?i. Se fierbe la foc mic. M?m?liga s? fie potrivit de moale.

Între timp se taie sl?nina feliu?e sau buc??i mici ?i se pr?je?te pân? devine crocant?. Se scoate ?i se pune pe un ?erve?el de buc?t?rie s? se scurg? de gr?sime. În tigaia în care s-a pr?jit sl?nina se adaug? cârnatul t?iat feliu?e ?i se pr?je?te.

Se preg?te?te brânza. Dac? e brânz? de vac? se s?reaz? ?i se amestec? bine; dac? e telemea, se r?zuie?te.

Se a?eaz? m?m?liga pe fiecare farfurie în parte astfel: o lingur? de smântân? se întinde pe fundul farfuriei (în loc de smântân? se poate pune o lingur? din gr?simea în care s-au pr?jit jum?rile), se presar? brânz?, apoi se pune m?m?lig?. Peste m?m?lig? se pune smântân? din nou ?i se presar? brânz?. Pe deasupra se pun buc??i de cârnat ?i sl?nin? pr?jit?.

Pentru cei cu apetit mare, se pot pune dou? straturi de m?m?lig?.

Mamaliga a (9)










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mamaliga la cuptor cu de toate
Mamaliga la cuptor cu de toate
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mamaliga cu tochitura de legume
Mamaliga cu "tochitura" de legume
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mamaliga cremoasa
Mamaliga cremoasa
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Mamaliga stil hindi
Mamaliga stil hindi
5 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mamaliga cu branza si oua romanesti
Mamaliga cu branza si oua romanesti
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează