Indienii nu au asa o reteta (sau daca au, eu n-am auzit de ea). Pana la urma am reusit de curand sa ajung la o ?formula? ideala (pentru noi cel putin), botezata cu condimente in stil indian, care sa faca mamaliga o prezenta frecventa pe masa noastra. Sper sa va placa si voua!
Se face la fel ca mamaliga obisnuita, doar ca in momentul in care apa incepe sa fiarba, inainte de a pune malaiul, turnati in apa sarea, turmericul, usturoiul, curry-ul si uleiul. Abia apoi turnati malaiul ?in ploaie? cu o mana iar cu cealalta amestecati mereu cu un melesteu/lingura de lemn.
Dupa ce ati pus destul malai si mamaliga a inceput sa se ingroase, acoperiti-o cu un capac ca va incepe sa va improaste. Dati flacara la mic spre mediu. Tineti pe foc minim 15 minute. Daca nu va grabiti, tineti-o chiar si jumate de ora. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Important e sa folositi o oala cu fundul dublu sau suficient de gros ca mamaliga sa nu se arda. Amestecati din 5 in 5 minute.
Rasturnati-o pe un platou sau intr-un vas cu marginile mai inalte.