Mamaliga stil hindi

Mamaliga stil hindi
Altele
5 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

5

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Curry samosas


Preparare

Preparare5 min
Gătire25 min
  • Indienii nu au asa o reteta (sau daca au, eu n-am auzit de ea). Pana la urma am reusit de curand sa ajung la o ?formula? ideala (pentru noi cel putin), botezata cu condimente in stil indian, care sa faca mamaliga o prezenta frecventa pe masa noastra. Sper sa va placa si voua!
  • Se face la fel ca mamaliga obisnuita, doar ca in momentul in care apa incepe sa fiarba, inainte de a pune malaiul, turnati in apa sarea, turmericul, usturoiul, curry-ul si uleiul. Abia apoi turnati malaiul ?in ploaie? cu o mana iar cu cealalta amestecati mereu cu un melesteu/lingura de lemn.
  • Dupa ce ati pus destul malai si mamaliga a inceput sa se ingroase, acoperiti-o cu un capac ca va incepe sa va improaste. Dati flacara la mic spre mediu. Tineti pe foc minim 15 minute. Daca nu va grabiti, tineti-o chiar si jumate de ora. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Important e sa folositi o oala cu fundul dublu sau suficient de gros ca mamaliga sa nu se arda. Amestecati din 5 in 5 minute.
  • Rasturnati-o pe un platou sau intr-un vas cu marginile mai inalte.

    Mamaliga A-la-hindi este delicioasa si rece.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+