Inmioarele si pipotetele se curata de pielite si vinisoare, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in cca 1l de apa. Atunci cand incep sa fiarba, se spumeaza si se pun doua lingurite de delikat, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc domol, cca 45 de minute, adaugandu.
Se apa daca este nevoie. Dupa ce au fiert se scot din supa si se prajesc in putin ulei, acoperite cu un capac ca sa nu sara uleiul. Cand incep pipotelele sa se rumeneasca putin, se adauga lingura de pasta de tomate, apoi rosia data prin razatoare, se lasa sa scada bine si se adauga si usturoiul pisat.
Se amesteca cu o lingura de lemn si se adauga o cescuta de supa (de la fierberea pipotelelor), se amesteca si se potriveste de sare, se condimenteaza si se lasa cateva minute sa fiarba la foc domol, apoi se opreste focul si se acopera cu un capac.
Se taie ceapa marunt,ardeiul maruntit, morcovul dat prin razatoarea mica apoi se calesc in putin ulei si se adauga supa ramasa de fiertul carnii, amestecandu-se usor.
Se lasa sa fiarba,se potriveste gustul de piper si condiment si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama.
Se acopera cu un capac etans si se lasa cateva minute (cca 20) inainte de servire. Inimioarele si pipotelele se servesc alaturi de orez si o salata de sezon.