Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta aceasta operatie.
Intre timp se caleste ceapa si afumatura, apoi se adauga morcovul si pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Acest amestec se adauga peste fasole, se pun verdeturile si condimentele.Se fierbe pana mai scade din zeama .
Mimisor draga, afumatura aia nu ar trebui fiarta separat sau impreuna cu fasolea? Are nevoie de mai mult timp de gatire decat ai cali o ceapa! Eu fac altfel iahnia ; fierb fasolea intr-o oala doar in apa si separat fac un sos din ceapa inabusita peste care pun bulion de rosii sau pasta de tomate, peste astea pun fasolea fiarta cu putina apa in care a fiert, foi de dafin, cimbru, sare, piper si o mai las sa fiarba 10 min impreuna cu sosul. La iahnie nu folosesc morcov, numai la ciorba pun si il pun intreg pt ca ai mei nu sunt prieteni cu morcovul pt ca e dulce. Afumatura o fierb cu fasolea la un loc ca sa se amestece gusturile.
Comentarii (14):
Simplu si gustos
Bun
Comentariul tău:buuuun
Mimisor draga, afumatura aia nu ar trebui fiarta separat sau impreuna cu fasolea? Are nevoie de mai mult timp de gatire decat ai cali o ceapa! Eu fac altfel iahnia ; fierb fasolea intr-o oala doar in apa si separat fac un sos din ceapa inabusita peste care pun bulion de rosii sau pasta de tomate, peste astea pun fasolea fiarta cu putina apa in care a fiert, foi de dafin, cimbru, sare, piper si o mai las sa fiarba 10 min impreuna cu sosul. La iahnie nu folosesc morcov, numai la ciorba pun si il pun intreg pt ca ai mei nu sunt prieteni cu morcovul pt ca e dulce. Afumatura o fierb cu fasolea la un loc ca sa se amestece gusturile.
O mincarica super buna!!!!!!!
Este o reteta foarte buna la gust
Pare foarte buna la gust!!!
Exelent
Excelenta
Este foarte buna