Chiar daca multi nu sunt de acord cu alimentele fast-food, aflati ca,facute in casa,le putem adapta cu usurinta la un mod de viata sanatos. Este bine de evitat consumul frecvent, insa gatite in casa si consumate moderat ,va asigur ca aceste alimente nu fac rau. Putem utiliza aproape orice gen de carne tocata pentru a face chiftelele de hamburger, deci pui,curcan,miel,porc si vita.Eu le voi face din carne de porc,insa cei dintre noi care sunt la dieta,ii pot face din carne de pui si manca cu o jumatate de chifla ,o frunza de salata, felii de castraveciori murati,cateva cubulete de ceapa,si de ce nu,putin ketcup.
Tocam carnea la robot sau o cumparam direct tocata.Adaugam ingredientele pentru chiftele de mai sus,si amestecam foarte bine,astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.
Formam chiftelele, nu prea groase, fiindca riscam sa nu se patrunda bine in mijloc si le dam la frigider pentu 1-2 ore.
In acest punct decidem cum sa le prajim.Eu le voi pune pe grill, insa le putem praji si in tava teflon fara ulei,cate 5 minute pe ambele parti sau la barbeque.
Taiem in doua chiflele de hambugher ,si punem peste partea de jos putina maioneza si ketchup.Apoi chifteaua,iar peste ea o cateva cubulete de ceapa,felia de branza topita,o felie de rosie,felii de castravete la otet,frunza de salata si inchidem cu partea de sus a chiflei.
Se pot servi cu cartofi pai,insa nu recomand,fiindca luam deja destui carbohidrati din chifla.Dar cine vrea sa o faca lata,propun si cartofii si un pahar de cola rece.Iar dupa masa,poate o plimbare.
Comentarii (14):
Nemaipomenit de gustos,multumesc
Am facut reteta si am adaugar cimbru si 1/4 de anason stelat. Au iesit super!
Super apetisant
Am facut si sunt f. bune.
F bun
Nu prea,,dar o sa incerc!!!!
Interesant
Imi plac lucrurile simple si totodata sofisticate...
Foaret buna reteta
O idee f. buna