Se curăţă şi se spală bine carne, se condimentează şi împreună cu 1 linguri de ulei de măsline se pune la cuptor, într-o oală romană cu capac, circa 20 de minute. Toate legumele sunt spălate şi curăţate. Se taie în cuburi mari roşiile, ceapa şi ardeiul, iar cartofii se taie în jumătăţi, în acest mod ghiveciul va arata foarte rustic. Când carnea este la jumătatea timpului de coacere se adaugă şi legumele şi se dă la cuptor la foc molcom astfel încât totul să se pătrundă bine şi gusturile să se îmbine cât mai bine. Înainte de a servii se ornează cu patrunjel proaspăt. Este super bună!!! Se poate face şi cu carne de miel. Ideal este o servim împreună cu o lipie făcută în casă, din cocă de pâine.
Comentarii:
Un preparat excelent. Mulţumim!
E foarte gustoasa
Foarte bun.
F.bun
Neaparat o sa incerc... mmm... doar gindindu-ma salivez :D