Se pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul, morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa, condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine.
Se formeaza chiftelele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana se rumenesc.Cat timp chiftelele stau la cuptor se prepara galustii si sosul.
Se decongeleaza spanacul, eventual se fierbe si se scurge bine. Eu am avut unul tocat marunt, asa ca l-am stors si l-am pus direct in aluatul de galusti.
Se amesteca bine ingredientele pentru galusti. Trebuie sa iasa un aluat mai moale. Se pune o oala cu apa la fiert. Se ia cu lingurita din aluat si se arunca in apa clocotita. Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se scot in strecuratoare, se pun sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Untul se pune la topit. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga treptat laptele, amestecand bine, sa nu faca cocoloase.
Se adauga mararul tocat marunt, sarea si usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa.