Friptura de rata la cuptor

Friptura de rata la cuptor
Felul principal
8 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat.
  • Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil.
  • Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor.
  • Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi.
G Gatind cu Mira

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Da dar rata sa fie crescuta la tara

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Rata este delicatesa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fgustoasa,

abuz

anonymous

F. bun !

abuz

anonymous

Pare fina reteta !

abuz

anonymous

Excelenta reteta

abuz

anonymous

Superrr!!!

abuz

anonymous

Imi place. o voi incerca si eu, dar in loc de apa voi pune vin alb si probabil pe langa cimbru, o foaie sau doua (mai micute) de dafin maruntite.

abuz

anonymous

EXCELENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!10

abuz
  • pagina 1 / 2