Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat.
Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil.
Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor.
Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi.
Comentarii (12):
Da dar rata sa fie crescuta la tara
Rata este delicatesa
Foarte bun
Fgustoasa,
F. bun !
Pare fina reteta !
Excelenta reteta
Superrr!!!
Imi place. o voi incerca si eu, dar in loc de apa voi pune vin alb si probabil pe langa cimbru, o foaie sau doua (mai micute) de dafin maruntite.
EXCELENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!10