Friptura de rata la cuptor

Friptura de rata la cuptor
Felul principal
4 porții
Ușor
2 h 20 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire2 ore
  • Se spala rata, se sterge cu un sevet de bucatarie si se freaca cu sare. Se curata cateii de usturoi, se cresteaza pe jumatate si se baga in cavitatea ratei impreuna cu o lingurita de sare si firele de cimbrisor proaspat. Se aseaza rata intr-o tava, se presara cu cimbru, piper si ulei, se adauga o cana de apa, se acopera cu folie si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute se ia jos folia, se intoarce rata pe pareta cealalta, se acopera din nou cu folie si se mai lasa asa 30 de minute in cuptor. Dupa ce carnea a inceput sa se desprinda de pe os se inlatura folia si se lasa sa se prajeaza in cuptor inca 1 ora, timp in care se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu propria grasime infierbantata din tava. Se rumeneste bine si apoi se serveste impreuna cu o garnitura de cartofi piure si neaparat muraturi...pofta buna!
Gatind cu MiraGatind cu Mira

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6
Adriana, 13/07/2019

Foarte buna! Eu am gatit-o 1 ora la 220 grade apoi inca o ora la 200 grade. Nu am acoperit-o intrucat era putin mai maricica. A iesit extraordinar de buna!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Alin, 24/11/2018

La cate grade se efectuează captura?

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
05/11/2018

Delicioasa

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
flori, 18/05/2017

Astazi pregatesc aceasta friptura !!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
11/09/2016

Foarte buna....

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/06/2015

Buna

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
19/01/2015

Hmmm..................

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
15/10/2013

Excelente

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
02/10/2013

Bun

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
06/09/2013

Se putea si mai bn

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 6