Friptura de pulpe de rata - cuisses de canard confites
Ingrediente
3
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Se asezoneaza bine rata cu sare, piper, cimbru tocat si foile de dafin maruntite. Se da la frigider pt minim 5 ore sau peste noapte.
- Se scot pulpele de la frigider, se preincalzeste cuptorul la 140 grade. Intr-un vas inalt se topeste untura.Se scufunda pulpele in untura , se pun boabele de piper si se acopera cu hartie de tapetat si un capac.
- Se da la cuptor pt 1-2 h sau pana cand carnea se desface dupa os. Odata cu carnea bagam la copt in cuptor si 5-6 cartofi. Cand pulpele s-au fragezit se scot pe o tava cu pielea in jos si se pun inapoi la cuptor 180 grade pt inca 10 minute pana se rumenesc . Curatam de coaja cartofii.
- Ii taiem rondele groase de 1 cm. Intr-o cratita punem ulei de 2 degete la incins, apoi punem rondele de cartofi si le prajim pana ce devin aurii. Asezonam si servim cu multa salata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: