Friptura de rata

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

ptr marinata:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Iata aici cum face Gordon Ramsey si a urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire.
  • Crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagunala sa se faca mici romburi,pentru a permige grasimii sa se topeasca mai usor.
  • A marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece.
  • Se scoate din marinata se presara cu sare si piper. Se rumenesc pieptii intr-o tigaie antiaderenta,punandu-i de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun la cupto pentru 6-8 minute.
  • E nu a mai adaugat nimic pe langa carne .
  • Grasimea care s-a scurs in tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.
  • Scoateti-o din cuptor,lasa-ti sa se odihneascacateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala.
  • Noi a manat friptura cu piureul meu si sos de merisoare.
PPansy

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Aurel53

F.bun.

abuz

laurentiu

Analfabeti ; invatati sa scrieti compuneri . nu mai mancati litere . daca puneti ceva pe sait scrieti reteta asa cum trebuie ( timp de coacere si temperature )

abuz

anonymous

:))hmmm

abuz

anonymous

Imi place

abuz

anonymous

Bun

abuz

anonymous

Foarte bun!

abuz

anonymous

Comentariul tău:ok

abuz

anonymous

Minunat!!!nu se poate descrie in cuvinte!

abuz