Petitchef

Friptura de rata

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

ptr marinata:

Preparare

  • Iata aici cum face Gordon Ramsey si a urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire.
  • Crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagunala sa se faca mici romburi,pentru a permige grasimii sa se topeasca mai usor.
  • A marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece.
  • Se scoate din marinata se presara cu sare si piper. Se rumenesc pieptii intr-o tigaie antiaderenta,punandu-i de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun la cupto pentru 6-8 minute.
  • E nu a mai adaugat nimic pe langa carne .
  • Grasimea care s-a scurs in tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.
  • Scoateti-o din cuptor,lasa-ti sa se odihneascacateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala.
  • Noi a manat friptura cu piureul meu si sos de merisoare.


Poze

Friptura de rata
Friptura de rata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Aurel53, 30/11/2019

F.bun.

(0) (0) Abuz
laurentiu, 14/12/2017

Analfabeti ; invatati sa scrieti compuneri . nu mai mancati litere . daca puneti ceva pe sait scrieti reteta asa cum trebuie ( timp de coacere si temperature )

(0) (0) Abuz
23/04/2014

:))hmmm

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
26/12/2013

Bun

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:ok

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Minunat!!!nu se poate descrie in cuvinte!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Friptura de miel de Paste Friptura de miel de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează