Friptura de rata
Ingrediente
4
ptr marinata:
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Iata aici cum face Gordon Ramsey si a urmat cum a zis el, a propos de modul de gatire.
- Crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagunala sa se faca mici romburi,pentru a permige grasimii sa se topeasca mai usor.
- A marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece.
- Se scoate din marinata se presara cu sare si piper. Se rumenesc pieptii intr-o tigaie antiaderenta,punandu-i de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun la cupto pentru 6-8 minute.
- E nu a mai adaugat nimic pe langa carne .
- Grasimea care s-a scurs in tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.
- Scoateti-o din cuptor,lasa-ti sa se odihneascacateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala.
- Noi a manat friptura cu piureul meu si sos de merisoare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
A
Aurel53
F.bun.
laurentiu
Analfabeti ; invatati sa scrieti compuneri . nu mai mancati litere . daca puneti ceva pe sait scrieti reteta asa cum trebuie ( timp de coacere si temperature )
anonymous
:))hmmm
anonymous
Imi place
anonymous
Bun
anonymous
Foarte bun!
anonymous
Comentariul tău:ok
anonymous
Minunat!!!nu se poate descrie in cuvinte!