Friptura de pui cu varza de bruxelle si cartofi noi

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Carnea de pui se spala, se sterge si se condimenteaza cu condiment de pui. Apoi se da la cuptor in pungi de friptura.
- Cartofi noi se fierb intai in coaja, apoi se curata si se prajesc in ulei de masline. Se scot pe o fartie pergament si se condimenteaza.
- Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 15-20 minute.
- Pentru a le gratina avem nevoie de un sos alb, pe care-l vom prepara in felul urmator: o lingura de unt se pune pe foc cu 1 1/2 linguri de faina si se stinge cu o ceasca lapte si o ceasca smantana. Se lasa sa fiarba putin amestecand mereu.
- Sosul obtinut se amesteca cu verzele de Bruxelles scurse de apa, apoi se pun intr-o tava de yena unsa cu unt. Se rade deasupra cascaval.
- Si se da la cuptor, pana se rumenesc frumos. Sunt foarte buni alaturi de castraveti murati la soare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ok