Carnea de pui se spala, se sterge si se condimenteaza cu condiment de pui. Apoi se da la cuptor in pungi de friptura.
Cartofi noi se fierb intai in coaja, apoi se curata si se prajesc in ulei de masline. Se scot pe o fartie pergament si se condimenteaza.
Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 15-20 minute.
Pentru a le gratina avem nevoie de un sos alb, pe care-l vom prepara in felul urmator: o lingura de unt se pune pe foc cu 1 1/2 linguri de faina si se stinge cu o ceasca lapte si o ceasca smantana. Se lasa sa fiarba putin amestecand mereu.
Sosul obtinut se amesteca cu verzele de Bruxelles scurse de apa, apoi se pun intr-o tava de yena unsa cu unt. Se rade deasupra cascaval.
Si se da la cuptor, pana se rumenesc frumos. Sunt foarte buni alaturi de castraveti murati la soare.
Comentarii:
Ok