Se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata.
Asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana si pusa peste stratul de frunze de busuioc.
Se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim.
A uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.
Mai fratilor, cind o sa intelegeti ca amestecul carne / brinza este extrem de indigest? La evrei este chiar interzis de religie (de data asta bine motivat) sa consumi la aceeasi masa cele 2 alimente. Motivarea este extrem de simpla: atit carnea cit si brinza, pt. o buna digestie, necesita enzime specifice. La o masa, organismul uman nu poate secreta decit una din ele asa ca ori carnea, ori brinza ramin nedigerate = ficat + colecist chinuite = boli de digestie. Mai sanatoasa este o friptura zdravana cu salata cu/sau legume fierte decit melanjul din aceasta asa-zisa reteta "haute gastronomie".
Imi pare rau de reteta, dar prepararea este deficitara din punct de vedere al exprimarii si totul e o "varza ". Parerea mea este sa pun pieptul de pui pe un pat de busuioc,nu deasupra conform retetei, apoi de ce sa platesc piept de pui cu pielita si s-o arunc, nu inteleg unde se pune sarea si piperul peste pui sau peste branza cu smantana ??
Patru bucati de piept de pui pentru trei portii mi se pare prea mult. Nu ati specificat gramajul pieptului de pui, ca daca il luam din comert are in jur de 500 grame. Altfel poate sa fie bun vad ca fara garnitura, doar cu salata, sanatos.
Comentarii:
Mai fratilor, cind o sa intelegeti ca amestecul carne / brinza este extrem de indigest?
La evrei este chiar interzis de religie (de data asta bine motivat) sa consumi la aceeasi masa cele 2 alimente.
Motivarea este extrem de simpla: atit carnea cit si brinza, pt. o buna digestie, necesita enzime specifice. La o masa, organismul uman nu poate secreta decit una din ele asa ca ori carnea, ori brinza ramin nedigerate = ficat + colecist chinuite = boli de digestie.
Mai sanatoasa este o friptura zdravana cu salata cu/sau legume fierte decit melanjul din aceasta asa-zisa reteta "haute gastronomie".
Pare buna
Imi pare rau de reteta, dar prepararea este deficitara din punct de vedere al exprimarii si totul e o "varza ".
Parerea mea este sa pun pieptul de pui pe un pat de busuioc,nu deasupra conform retetei, apoi de ce sa platesc piept de pui cu pielita si s-o arunc, nu inteleg unde se pune sarea si piperul peste pui sau peste branza cu smantana ??
Patru bucati de piept de pui pentru trei portii mi se pare prea mult. Nu ati specificat gramajul pieptului de pui, ca daca il luam din comert are in jur de 500 grame. Altfel poate sa fie bun vad ca fara garnitura, doar cu salata, sanatos.
De ce sa nu zici "fleur de sel"? E tabu? Care data viitoare?
Foarte interesant
Ador reteta asta, a iesit excelent.Multumesc