Friptura: Carnea se spala, se portioneaza. Se unge cu putin ulei si apoi se condimenteaza. Fiecare portie se infasoara individual in folie de aluminiu. Se asaza intr-o tava, in care puneti o cana de apa. Se pune tava la cuptorul preincalzit, la foc iute. Daca este nevoie se mai completeaza cu apa. Timp de preparare aproximativ 40 - 50 de minute, si functie de cuptorul dvs.
Pastele: Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Se spala in jet de apa rece cand sunt fierte. Se pun la scurs intr-o sita. Inainte de consum, pastele se asaza intr-un castron de portelan, se adauga untul si se pun in cuptorul cu microunde, la putere maxima, aproximativ 3 minute, pentru un cuptor cu puterea de 1500 W.
Sosul: Intr-un vas puneti uleiul. Lasati sa se incalzeasca si adaugati usturoiul. Lasati sa se rumeneasca putin dupa care il scoateti cu o spumiera. Adaugati ceapa. Amestecati incontinuu sa nu se prinda de vas, pana se rumeneste putin. Adaugati si celelalte ingrediente mai putin mararul si patrunjelul. Puneti peste ele aproximativ 1/2 litri apa si lasati sa fiarba la foc moale. Amestecati din cand in cand. Cand sosul s-a ingrosat putin, adaugati mararul si patrunjelul. Lasati sa mai fiarba 3 - 4 minute.
Montaj: Asezati portia de carne pe farfurie, dupa ce ati indepartat folia de aluminiu. Puneti alaturi pastele, iar langa ele sau deasupra puneti 2 - 3 linguri de sos. Decorati cu frunzulite de patrunjel si 1 feliuta de lamaie.
Comentarii:
Cred cs e buna