Intr-un vas punem vinul, zaharul, cimbrul, cafeaua, usturoiul si coaja de lamaie si le punem pe foc. Lasam amestecul sa fiarba vreo 10 minute, dupa care lasam sa se raceasca.Pulpa de porc am taiat-o in 4 fasii lungi si mai subtiri, ca sa se patrunda mai repede si sa se marineze mai bine.
Cand amestecul de vin si cafea s-a racit, adaugam putina sare si piper turnam aceasta marinata peste carne. Acoperim vasul si dam la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce carnea s-a marinat, o scoatem si pastram lichidul, cu tot ce mai e prin el.
Stergem putin carnea, o presaram cu faina si o prajim cateva minute in uleiul incins, doar pana se rumeneste la suprafata.Asezam bucatile de carne in tava, turnam marinata, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.
Dupa acest timp, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam 45 de minute, intorcand din cand in cand carnea. Cand friptura este patrunsa, o scoatem din lichid, pe care il strecuram.
Punem sosul obtinut la foc, adaugam amidonul si lasam sa fiarba 10 minute.Servim friptura feliata si stropita cu sosul foarte aromat de la boabele de cafea si de la vin.
Ca garnitura noi am optat pentru niste fasole verde, pentru ca cele 300 calorii la 100 de grame ale fripturii sunt suficiente.
Reteta asta s-ar putea sa fie foarte apreciata pe alte meleaguri dar nu la noi. Gusturile romanesti in privinta fripturii nu includ cafeaua, zaharul brun si coaja de lamaie; pentru romani astea sunt ingrediente pentru prajituri nu pentru fripturi.
Comentarii:
Dimpotriva,sunt convinsa ca ne-am mai"subtiat " gusturile. Imi promit sa o pregătesc curand!
Reteta asta s-ar putea sa fie foarte apreciata pe alte meleaguri dar nu la noi. Gusturile romanesti in privinta fripturii nu includ cafeaua, zaharul brun si coaja de lamaie; pentru romani astea sunt ingrediente pentru prajituri nu pentru fripturi.