Friptura de ied in sos de vin

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Se spala bine carnea de ied, se indeparteaza pielitele si se lasa la macerat 4h in urmatorul bait: 2 lg sos de soya, 1 lg vegeta, 1 lg boia dulce, 2 lg condimente pt miel sau oaie, zeama de la 2 lamai.
  • Dupa ce s-au scurs cele 4h punem pulpitele de iedut intr-o tava cu ulei si presaram peste ele o ceapa taiata julien si cativa catei de usturoi.
    Dupa 40 min. o stropim cu un pahar de vin rose (al meu a fost si sfintit!) si mai lasam 10 min.
    Se dezoseaza pulpitele, se pun pe farfurie si se stropesc cu zeama din tava.
  • Garnitura se face din legume. ales castraveti verzi si morcovi cruzi taiati bastonase, pe care legat cu o fundita de ceapa verde.
  • Mai facut o salata turceasca-geagic- din castraveti rasi si rondele cu 3 catei de usturoi zdrobiti pe care inecat in smantana. potrivit de sare si gata!
liana10Liana10

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

30/09/2013

Super!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
21/09/2013

EEE buuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
18/04/2014

Ma interesa reteta si sper sa fie la fel de gustoasa cum se vede!

(0) (0) abuz
06/04/2014

Foarte buna !

(0) (0) abuz
28/09/2013

E bun

(0) (0) abuz
02/04/2013

Chiar daca e in sos de vin ,nu strica si cateva legume puse in tava,taiate feliute sau rondele.

(0) (0) abuz