Friptura de ied in sos de vin
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire40 min
- Se spala bine carnea de ied, se indeparteaza pielitele si se lasa la macerat 4h in urmatorul bait: 2 lg sos de soya, 1 lg vegeta, 1 lg boia dulce, 2 lg condimente pt miel sau oaie, zeama de la 2 lamai.
- Dupa ce s-au scurs cele 4h punem pulpitele de iedut intr-o tava cu ulei si presaram peste ele o ceapa taiata julien si cativa catei de usturoi.
Dupa 40 min. o stropim cu un pahar de vin rose (al meu a fost si sfintit!) si mai lasam 10 min.
Se dezoseaza pulpitele, se pun pe farfurie si se stropesc cu zeama din tava. - Garnitura se face din legume. ales castraveti verzi si morcovi cruzi taiati bastonase, pe care legat cu o fundita de ceapa verde.
- Mai facut o salata turceasca-geagic- din castraveti rasi si rondele cu 3 catei de usturoi zdrobiti pe care inecat in smantana. potrivit de sare si gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
02/04/2013
Chiar daca e in sos de vin ,nu strica si cateva legume puse in tava,taiate feliute sau rondele.