Se spala bine carnea de ied, se indeparteaza pielitele si se lasa la macerat 4h in urmatorul bait: 2 lg sos de soya, 1 lg vegeta, 1 lg boia dulce, 2 lg condimente pt miel sau oaie, zeama de la 2 lamai.
Dupa ce s-au scurs cele 4h punem pulpitele de iedut intr-o tava cu ulei si presaram peste ele o ceapa taiata julien si cativa catei de usturoi. Dupa 40 min. o stropim cu un pahar de vin rose (al meu a fost si sfintit!) si mai lasam 10 min. Se dezoseaza pulpitele, se pun pe farfurie si se stropesc cu zeama din tava.
Garnitura se face din legume. ales castraveti verzi si morcovi cruzi taiati bastonase, pe care legat cu o fundita de ceapa verde.
Mai facut o salata turceasca-geagic- din castraveti rasi si rondele cu 3 catei de usturoi zdrobiti pe care inecat in smantana. potrivit de sare si gata!
Comentarii:
Super!
EEE buuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnn!
Ma interesa reteta si sper sa fie la fel de gustoasa cum se vede!
Foarte buna !
E bun
Chiar daca e in sos de vin ,nu strica si cateva legume puse in tava,taiate feliute sau rondele.