Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita.
Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina.So, sa trecem la treaba.Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, deci le topesc pe bain-marie.
Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura.
Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca. Incepem sa il framantam ca pe un aluat.
Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine.
Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta).O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mi-ai fost de mare ajutor. Imi place sa fac eu torturi aniversare pentru cei dragi,dar nu stiam cum sa fac figurine si tot felul de chestii frumoase si haioase pe ele. Acum abia astept sa ma apuc de treaba. Te pup
Comentarii (12):
Desi am gasit si alta reteta, cu mai putin zahar pudra, aceasta a fost prima incercata iar tortul a fost superb...
Cool!
Excelenta
O sa incerc,multumesc
Super reteta! Am facut pentru prima data fondant si-am decorat un tort care a iesit grozav!!!
Se poate si mai bine\!
De cumparat ? de unde ?
E destul de buna ideea !!MUltumesc:)
Mi-ai fost de mare ajutor. Imi place sa fac eu torturi aniversare pentru cei dragi,dar nu stiam cum sa fac figurine si tot felul de chestii frumoase si haioase pe ele. Acum abia astept sa ma apuc de treaba. Te pup
Am sa-l incerc si eu mi se pare ceva fffoarte bun si usor