Fasole batuta sau frecata (reteta video)

Fasole Batuta sau Frecata (Reteta Video)
Antreuri
5 porții
Foarte ușor
30 min

Oricum i-am zice, fasolea batuta sau fasolea frecata este o reteta care merita incercata (din cand in cand). Este perfecta alaturi de muraturi si paine proaspata, dar poate fi si o garnitura gustoasa langa friptura. Traditional fasolea batuta se serveste cu ceapa prajita in ulei cu boia de ardei sau pasta de tomate, dar astazi va propunem o reteta putintel mai dietetica. Voi ce reteta de fasole batuta aveti ?

Ingrediente

5

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Taiem ceapa verde in rondele.
    Tocam marunt patrunjelul.
  • Pregatim un blender in care punem trei sferturi din cantitatea de fasole boabe fiarta.
    Adaugam ceapa verde, dar pastram cateva rondele pentru ornat.
    Punem patrunjelul, semintele de chimion, uleiul de masline si pasta de susan.
    Condimentam cu piper macinat.
  • Mixam pana cand obtinem o pasta fina.
  • Punem pasta obtinuta peste fasolea boabe ramasa intreaga.
  • Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie.
  • Ornam cu rondele de ceapa verde, boabe de mustar si pasta de ardei iute.
    Servim simpla, cu paine calda sau ca si garnitura.
  • POFTA BUNA!
Reteta-VideoReteta-Video

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
constanta_s2014

constanta_s2014

Buna idee sa folosesti fasolea boabe in loc de naut dar, in cazul asta, poate ar trebui sa schimbi numele retetei pentru ca singura legatura cu fasolea batuta este fasolea, in rest, celelalte ingrediente nu au nicio tangenta cu denumirea.

abuz

anonymous

Mi se pare ca ai confundat chimionul cu chimenul, sunt doua seminte asemanatoare, dar cu gust diferit, ia documenteaza-te sa nu mori proasta!

abuz

anonymous

Si chimion si pasta de susan?!

abuz

anonymous

Buna gustoasa hranitoare

abuz

Ambra

Daca facem pasta toata fasolea si adaugam ulei de masline de preferat, zeama de la o lamaie si o lingurita otet si ceapa taiata foarte marunt vom avea un fel de salata care complecteaza excelent la friptura la tava, carnati etc Incercati!

abuz

anonymous

Aceasta este rețeta de humus adaptată la fasole. fasolea bătută nu are de-a face cu pasta de susan și uleiul de măsline, că de unde să le ia baba Rada din Cucuieți? Fasolea bătută tradițională se face fie cu mujdei, ulei (preferabil de dovleac) și ceapă călită, fie cu ulei, ceapă tocată mărunt și puțin oțet (icre de fasole)

abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Nu este reteta traditionala, asa cum este si precizat, dar merita incercata!

anonymous

Reteta bazata pe varianta araba, hommos sau hummus (depinde de zona), insa de tip romanesc, anume cu fasole inloc de naut. La noi, se mai numeste si "fasole fácáluitá" de pe vremea cand nu exista celebrul "blender mioritic". A se lua in considerare, ca merge bine si cu castraveciori murati.

abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Intr-adevar, este o adaptare! Merita sa o incercati daca vreti si altceva decat clasica fasole batuta, dar evident ca depinde de fiecare....

Rodica Rosenthal

Facem fasole batuta (frecata), ori boabe?

abuz

anonymous

Foarte bunaaaaaaaa

abuz

anonymous

Cred ca-i buna ,dar pasta de susan cand se pune

abuz
  • pagina 1 / 2