Enchilada vegetariană

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Aveam tortilla de grâu în dulap și am decis să o transformăm în enchilada! Un preparat mexican și de familie, care ne bucură mereu inima ♥ Aici am făcut chiar și o garnitură 100% vegetariană! De fapt, acest fel de mâncare poate fi chiar vegan dacă scoateți brânza. Suficient pentru a vă oferi nu doar o nouă rețetă în viața de zi cu zi, ci și o alternativă dacă doriți să reduceți consumul de carne și pește.

Ingrediente

4

Pentru sos:

Pentru garnitură:

Pentru montaj:

Materiale

  • 1 tavă pentru gratinare de 30x20cm
  • 1 cratiță
  • 1 tigaie
  • 1 tocător
  • 1 cuțit
  • 1 tel
  • 1 lingură de lemn

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Enchilada vegetariană - Preparare etapa 1Începeți prin a face sosul:
    Se fierbe apa cu cubul de supă și se amestecă pana se dizolva acesta din urmă. Dați deoparte.
    Puneți o crăticioară la foc mediu-mare și amestecați uleiul de măsline cu făina, chimionul, boiaua dulce, boiaua iute, rozmarinul, sarea și usturoiul. Amestecați până obțineți un fel de pastă.
    Adăugați pasta de roșii și amestecați până obțineți o pasta omogenă.
    Adăugați puțin câte puțin supa de legume în timp ce amestecați până când sosul este omogen și gros.
    Opriți focul și adăugați oțetul de cidru. Amestecați și apoi dați deoparte.
  • Enchilada vegetariană - Preparare etapa 2Pregătiți umplutura:
    Într-o tigaie pusa la foc mediu se încinge uleiul de măsline cu ceapa tocată, boiaua afumata, boiaua dulce, piperul și usturoiul. Se amestecă și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
    Adăugați fasolea roșie, porumbul și spanacul. Amestecați și fierbeți încă 5 minute.
    Se toarnă 2/3 din sosul făcut la pasul 1, se amestecă și se ia tigaia de pe foc.
  • Enchilada vegetariană - Preparare etapa 3Asamblarea:
    Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    În centrul unei tortille de grâu, puneți 3-4 linguri de umplutură pe toată lățimea. Adăugați un pic de cheddar ras apoi rulați tortilla.
  • Enchilada vegetariană - Preparare etapa 4Puneți-o în vasul de gratinat. Repetați cu celelalte tortilla.
    Turnați restul de sos făcut la pasul 1 în centrul tortillelor, pe toată lungimea. Adăugați restul de cheddar ras, apoi coaceți timp de 20 de minute.
  • Enchilada vegetariană - Preparare etapa 5Înainte de servire, aranjează 1/2 avocado tăiat fâșii, câteva frunze de coriandru și niște lime stors. Poftă bună!

Punctează această reţetă

Observații

Cum păstrez enchilada?

Le puteți păstra la frigider, într-un recipient ermetic.

Putem pregăti enchiladas în avans?

Cu sosul și brânză la grătar, nu vă recomandăm să vă pregătiți enchiladas în avans. Textura s-ar putea schimba... Ideal este să vă pregătiți umplutura în avans apoi să vă formați tortilla și să gătiți totul în ultimul moment!

Această rețetă este vegană?

Garnitura este vegană, totuși felul final nu este, din cauza cheddarului ras. Pentru a obține un preparat vegan, tot ce trebuie să faceți este să îl eliminați din rețetă!

Cu ce ​​ar trebui să înlocuim fasolea roșie?

O puteți înlocui cu fasole albă, năut sau linte pentru a vă menține rețeta vegetariană. În caz contrar, o puteți înlocui cu carne de vită sau pui.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: