Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica.
Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2, dupa care adaugam si carnea.
Lasam cam 3-4 pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3? adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru.
Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus.
Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor.
Dupa 35 dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10.Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.
Azi am gătit această reţetă împreună cu mama mea, care se deplasează greu din cauza artritei. A fost un excelent prilej de socializare şi un adevărat festin. Mulţumiri.
Comentarii (35):
Da este foarte buna daca nu puneti morcov, eu nu sunt de acord ca la retetele de acest tip sa se adauge morcov
Arata foarte bine !
Azi am gătit această reţetă împreună cu mama mea, care se deplasează greu din cauza artritei. A fost un excelent prilej de socializare şi un adevărat festin. Mulţumiri.
Gustos usor de preparat
FOARTI BUNI ,SE POT FACE SI DE OOST ,FARA CARNE.
Este prima reteta fara marar pe care o gasesc. este super (eu nu suport mararul)...!
Comentariul tău:f. bun arata
Super!
Foarte buna si gustoasa,mersi.
Delicios