Cum se face pui copt la air fryer?

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Sunteți gata să vă bucurați de un pui copt gustos fără să petreceți ore întregi în bucătărie? Cu Air Fryer-ul dumneavoastră, este o joacă de copii! Rezultatul? Piele aurie, crocantă și carne fragedă care se desface ușor. Serviți-l cu legume prăjite sau cartofi și veți obține o masă care vă va încânta oaspeții fără prea mult efort. Deci, cine este gata pentru un pui copt ;-)


Ingrediente

4

Pentru sosul de condimente :


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire1 oră

Observații

Cum păstrez puiul copt în Air Fryer?

După ce s-a răcit, puneți puiul rămas într-un recipient etanș și păstrați-l în frigider timp de 3-4 zile. Nu lăsați puiul la temperatura camerei pentru mai mult de 2 ore după gătire.

Se poate congela friptura de pui?

Da, friptura de pui se congelează bine. Tăiați-l în bucăți și puneți-le într-o pungă pentru congelator sau într-un recipient etanș. Se va păstra timp de până la 3 luni.

Cum obțin o piele crocantă?

Uleiul de măsline ajută, de asemenea, la obținerea unei piei crocante. Pentru o piele crocantă , nu ezitați să creșteți ușor temperatura în ultimele minute de gătit.

Pot adăuga legume în jurul puiului?

Da, puteți adăuga legume tocate, cum ar fi cartofi, morcovi sau dovlecei. Adăugați-le spre sfârșitul timpului de gătire pentru a evita supra coacerea puiului.

Cum vă dați seama dacă puiul este fiert?

Folosiți un termometru de gătit introdus în partea cea mai groasă a coapsei, fără a atinge osul. Temperatura trebuie să ajungă la 75°C. De asemenea, puteți înțepa puiul pentru a verifica dacă sucul curge limpede.

Ce alte condimente pot adăuga?

Pentru varietate, puteți adăuga rozmarin proaspăt, cimbru, lămâie sau miere. Lămâia tăiată în două și pusă în interiorul puiului adaugă o aromă subtilă și ajută la păstrarea umidității.


Echipamente de gătit

friteuza cu aer

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

M1950, 30/11/2024

Super!!!

(0) (0) abuz
Maria12, 04/11/2024

Foarte gutos

(0) (0) abuz



+