Cum se face pui copt la air fryer?

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Sunteți gata să vă bucurați de un pui copt gustos fără să petreceți ore întregi în bucătărie? Cu Air Fryer-ul dumneavoastră, este o joacă de copii! Rezultatul? Piele aurie, crocantă și carne fragedă care se desface ușor. Serviți-l cu legume prăjite sau cartofi și veți obține o masă care vă va încânta oaspeții fără prea mult efort. Deci, cine este gata pentru un pui copt ;-)


Ingrediente

4

Pentru sosul de condimente :

Cost estimat: 5.18 (1.29€/porție)

Materiale

  • Air Fryer

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Pui la cuptor-petitchef


Preparare

Preparare5 min
Gătire1 oră
  • Cum se face pui copt la Air Fryer? - Preparare etapa 1Se prepară sosul de condimente amestecând uleiul de măsline, condimentele, sarea și piperul.
  • Cum se face pui copt la Air Fryer? - Preparare etapa 2Ungeți puiul generos cu amestecul anterior direct în tava friteuzei cu aer.
  • Cum se face pui copt la Air Fryer? - Preparare etapa 3Se coace la 180°C timp de 1 oră în modul "Roast", întorcându-se la jumătatea timpului de coacere.
  • Cum se face pui copt la Air Fryer? - Preparare etapa 4Și acum puiul copt este gata de servit, și este și mai bine servit cu cartofi noi! :-)

Observații

Cum păstrez puiul copt în Air Fryer?
După ce s-a răcit, puneți puiul rămas într-un recipient etanș și păstrați-l în frigider timp de 3-4 zile. Nu lăsați puiul la temperatura camerei pentru mai mult de 2 ore după gătire.

Se poate congela friptura de pui?
Da, friptura de pui se congelează bine. Tăiați-l în bucăți și puneți-le într-o pungă pentru congelator sau într-un recipient etanș. Se va păstra timp de până la 3 luni.

Cum obțin o piele crocantă?
Uleiul de măsline ajută, de asemenea, la obținerea unei piei crocante. Pentru o piele crocantă , nu ezitați să creșteți ușor temperatura în ultimele minute de gătit.

Pot adăuga legume în jurul puiului?
Da, puteți adăuga legume tocate, cum ar fi cartofi, morcovi sau dovlecei. Adăugați-le spre sfârșitul timpului de gătire pentru a evita supra coacerea puiului.

Cum vă dați seama dacă puiul este fiert?
Folosiți un termometru de gătit introdus în partea cea mai groasă a coapsei, fără a atinge osul. Temperatura trebuie să ajungă la 75°C. De asemenea, puteți înțepa puiul pentru a verifica dacă sucul curge limpede.

Ce alte condimente pot adăuga?
Pentru varietate, puteți adăuga rozmarin proaspăt, cimbru, lămâie sau miere. Lămâia tăiată în două și pusă în interiorul puiului adaugă o aromă subtilă și ajută la păstrarea umidității.



Echipamente de gătit

friteuza cu aer

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

M1950, 30/11/2024

Super!!!

(0) (0) abuz
Maria12, 04/11/2024

Foarte gutos

(0) (0) abuz



+