Asta e reteta prezentata in cartea "Bucatarie italiana", de Smaranda Sburlan. pus si usturoi, ca mi-era pofta. Dam coaja lamaii pe razatoarea mica, indepartam partea alba, taiem miezul in cuburi pe care le combinam cu apa minerala si cu smantana.
Imi place cum zice dna Sburlan aici: "Clocotiti pe foc domol, amestecand vreme de cinci minute." Dupa vremea asta adaugat eu si niste usturoi zdrobit.Punem pastele in sosul respectiv, dam cu sare, piper si cascaval si decoram "preparatul" cu coaja rasa de lamaie. Salivez numai cand mi-aduc aminte de gust.
Pizza cu sardine Pe aluatul prezentat aici, punem diverse, dintre care enumeram cu drag: sardine, emmental, ceapa verde, rosii sau sos de rosii, sare, piper si cam atat. Vreo zece minute sta la cuptor si-apoi isi gaseste veselul sfarsit in stomacele dispuse sa treaca prin felurite incercari.
Pizza cu creveti Pentru aceasta, calit ceapa si usturoi, prajit putin crevetii, stins cu vin si completat cu rosii, oregano, cimbru si ce-oi mai fi pus, plus sare si piper, lasat pe foc mic cam un sfert de ora,intins compozitia aromata pe aluat,executat presarari de emmentaluri, patrunjel, piper la greu,copt, mancat si pe-aci ti-i drumul! Sanatate!