Creveți gătiți în air fryer, o rețetă simplă și gustoasă
Creveți gătiți în Air Fryer, o rețetă simplă și gustoasă
Perfecți pentru un aperitiv sau un fel principal, acești creveți marinați cu usturoi și lămâie vor fi perfecți pentru o masă simplă! Cu o textură fragedă și o aromă rafinată, acești creveți gătiți în Air Fryer vor fi unanim apreciați de oaspeții dumneavoastră :-) Nu ezitați sa îi încercați!
Curățați creveții, strângeți cozile și puneți-le într-un castron. (Dacă folosiți cozi de creveți congelate, pur și simplu dezghețați-le într-un castron și scurgeți-le.)
Tăiați mărunt un cățel de usturoi și puneți-l în vasul cu creveții. Adăugați apoi sucul de lămâie, piperul și un praf de sare. Amestecați bine.
Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați creveții la marinat la frigider pentru cel puțin 15 minute.
Tapetați coșul friteuzei cu aer cu hârtie de copt și aranjați creveții. Gătiți 12 minute la 190°C.
Creveții sunt gata! Îi puteți asezona cu sucul lor de gătit pentru a da mâncării mai multă aromă :-)
Cât timp pot fi păstrați creveții? Aproximativ 48 de ore la frigider într-un recipient ermetic.
Cu ce să însoțim creveții? Dacă vreți sa îi serviți ca fel principal, însoțiți-i cu o salată, orez sau legume la grătar de exemplu!
Ce creveți să folosiți? Puteți folosi creveți proaspeți sau congelați (cum am făcut noi).
Cum se asezonează creveții? Sunt deja foarte gustoși datorită marinadei, dar dacă doriți, puteți adăuga suc de lămâie înainte de a îi servi.
Cum să marinați creveții pentru gătit? Am folosit usturoi, ulei, piper și lămâie. Dacă nu vă place usturoiul, îl puteți înlocui cu pătrunjel sau coriandru proaspăt.
Dezavuez total modul grobian de a comenta al lui Steve. Nu este prima data cand comite astfel de greseli grave de comportament. Este foarte corect modul in care autoarea retetei a numit 'cozile de creveti' pntru ca da, se foloseste doar partea carnoasa dupa indepartarea crustei cozii/corpului acestui crustaceu.
Esti de o prostie incalificbila. Ceea ce nu mesti tu "cozi de creveti" sunt de fapt animalul numit CREVETE, toanto. Si mai ai si nerusinarea sa postezi. Locul tau este in grajd sau in cocina. Pfui!!!
Comentarii:
Dezavuez total modul grobian de a comenta al lui Steve. Nu este prima data cand comite astfel de greseli grave de comportament. Este foarte corect modul in care autoarea retetei a numit 'cozile de creveti' pntru ca da, se foloseste doar partea carnoasa dupa indepartarea crustei cozii/corpului acestui crustaceu.
Esti de o prostie incalificbila. Ceea ce nu mesti tu "cozi de creveti" sunt de fapt animalul numit CREVETE, toanto. Si mai ai si nerusinarea sa postezi. Locul tau este in grajd sau in cocina. Pfui!!!