Creveti cu usturoi si vin alb
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire5 min
- Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut. - Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
- Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
- Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
- Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

M.manuela,
03/07/2013
Crevetii roz sunt deja prefierti asa ca nu ar trebui fierti sau prajiti mai mult de 2 min ca sa nu devina gumosi. Sosul e mai bun daca uleiul e inlocuit cu unt clarificat (ghee). Crevetii nedecorticati au si intestinele in ei si nu cred sa fie careva incantat sa-si curate dintii de nisip sau mate pline de alge. Gretos,nu? La acesti creveti se recomanda fetuccini fierte 2 min sau in cel mai ieftin caz,paste late. Oricum gusturile nu se discuta. E doar o parere personala.
am gătit această rețetă
17/10/2022
Vaaaai! Nu faceți creveți fără sa-i decorticati!
Iese…o tragedie!
Ioi….care critici am SERVIT!