Petitchef

Creveti cu usturoi si vin alb

Felul principal
2 porții
15 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
    Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut.
  • Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
  • Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
  • Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
  • Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.

Rețete inrudite

YouTube

Creveti flambati


Poze

Creveti cu usturoi si vin alb
Creveti cu usturoi si vin alb - poza 2

Întrebări:




Comentarii (37):

Raluca, 03/02/2021

Foarte gustosi!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2016

Foarte gustoasa !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/08/2015

Este super simpla de preparat si suuper gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/07/2013

Super deliciosi imi plac la nebunie!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
M.manuela
M.manuela, 03/07/2013

Crevetii roz sunt deja prefierti asa ca nu ar trebui fierti sau prajiti mai mult de 2 min ca sa nu devina gumosi. Sosul e mai bun daca uleiul e inlocuit cu unt clarificat (ghee). Crevetii nedecorticati au si intestinele in ei si nu cred sa fie careva incantat sa-si curate dintii de nisip sau mate pline de alge. Gretos,nu? La acesti creveti se recomanda fetuccini fierte 2 min sau in cel mai ieftin caz,paste late. Oricum gusturile nu se discuta. E doar o parere personala.

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
03/07/2013

Da, este excelenta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/10/2022

Vaaaai! Nu faceți creveți fără sa-i decorticati!
Iese…o tragedie!
Ioi….care critici am SERVIT!

(0) (0) Abuz
26/10/2016

Superba

(0) (0) Abuz
10/05/2015

Suuuuuuuper!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
17/04/2015

Nu am incercato dar cred ca e delicios am so incerc si eu

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Retete cu... creveti Retete cu... creveti Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează