Creveti cu usturoi si vin alb

Felul principal
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire5 min
  • Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
    Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut.
  • Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
  • Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
  • Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
  • Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.

Punctează această reţetă

Cris_cokieCris_cokie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

Raluca

Foarte gustosi!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte gustoasa !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este super simpla de preparat si suuper gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super deliciosi imi plac la nebunie!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz
M.manuela

M.manuela

Crevetii roz sunt deja prefierti asa ca nu ar trebui fierti sau prajiti mai mult de 2 min ca sa nu devina gumosi. Sosul e mai bun daca uleiul e inlocuit cu unt clarificat (ghee). Crevetii nedecorticati au si intestinele in ei si nu cred sa fie careva incantat sa-si curate dintii de nisip sau mate pline de alge. Gretos,nu? La acesti creveti se recomanda fetuccini fierte 2 min sau in cel mai ieftin caz,paste late. Oricum gusturile nu se discuta. E doar o parere personala.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Da, este excelenta !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Vaaaai! Nu faceți creveți fără sa-i decorticati!
Iese…o tragedie!
Ioi….care critici am SERVIT!

abuz

anonymous

Superba

abuz

anonymous

Suuuuuuuper!!!!!!!!

abuz

anonymous

Nu am incercato dar cred ca e delicios am so incerc si eu

abuz
  • pagina 1 / 4