Creveti cu usturoi si vin alb
Ingrediente
Preparare
- Se spala crevetii si se lasa la scurs intr-o sita.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgii de piper rosu (pentru un gust mai picant)si sotati 1 minut. - Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
- Adaugati crevetii in tigaie cu sare si piper dupa gust. Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 minute.
- Se adauga vin si patrunjelul taiat marunt si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele .Se servesc imediat.
- Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc crevetii, dupa gust.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Raluca
Foarte gustosi!!
anonymous
Foarte gustoasa !
anonymous
Este super simpla de preparat si suuper gustoasa
anonymous
Super deliciosi imi plac la nebunie!!!!!!!!!!!!

M.manuela
Crevetii roz sunt deja prefierti asa ca nu ar trebui fierti sau prajiti mai mult de 2 min ca sa nu devina gumosi. Sosul e mai bun daca uleiul e inlocuit cu unt clarificat (ghee). Crevetii nedecorticati au si intestinele in ei si nu cred sa fie careva incantat sa-si curate dintii de nisip sau mate pline de alge. Gretos,nu? La acesti creveti se recomanda fetuccini fierte 2 min sau in cel mai ieftin caz,paste late. Oricum gusturile nu se discuta. E doar o parere personala.
anonymous
Da, este excelenta !
anonymous
Vaaaai! Nu faceți creveți fără sa-i decorticati!
Iese…o tragedie!
Ioi….care critici am SERVIT!
anonymous
Superba
anonymous
Suuuuuuuper!!!!!!!!
anonymous
Nu am incercato dar cred ca e delicios am so incerc si eu
Punctează această reţetă