Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat.
Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece. Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute.
Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute.
Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasc putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.
Dupa ce ungeti foaia cu pasta de rosii, asezati bucati de masline.
Dupa ce ati presarat cascavalul, rulati foaia.
Aluatul rulat. Ungem crantanelele cu ou si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Deja coapte.
Comentarii:
Bun de tot! Aperitiv minunat!
De ce mai pui încă odată operațiile de la început. vezi întâi ce scrii și apoi postează
Poti sa numesti reteta aperitiv nu desert.