Vanata se taie felii groase de aprox 1 - 1 1/2 cm si se presara cu multa sare. Se lasa cam 20 minute. Intre timp se coace ardeiul, intorcandu-se pe toate partile pana se rumeneste. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si seminte si se taie bucati. Se da cu putina sare si se da deoparte.
Feliile de vinete se spala sub jet de apa, se taie bucati mai mari, se pun intr-o tava si se presara cu piper si putin ulei de masline. Se coc in cuptorul incins 15 minute.
Anghinarea se scurge si se taie bucati mai mici, depinde cat este de mare.
Se pune apa fiarta peste couscous, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 5 minute sa se abureasca, apoi se infoaie cu o furculita. Se amesteca cu ardeiul, vinetele, anghinarea si patrunjelul.
Separat se amesteca zeama si coaja de lamaie, chimenul, sare, piper si ulei de masline si se toarna peste couscous. Se amesteca bine si se serveste.