Petitchef

Couscous cu vinete si ardei copti

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Vanata se taie felii groase de aprox 1 - 1 1/2 cm si se presara cu multa sare. Se lasa cam 20 minute. Intre timp se coace ardeiul, intorcandu-se pe toate partile pana se rumeneste. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si seminte si se taie bucati. Se da cu putina sare si se da deoparte.
  • Feliile de vinete se spala sub jet de apa, se taie bucati mai mari, se pun intr-o tava si se presara cu piper si putin ulei de masline. Se coc in cuptorul incins 15 minute.
  • Anghinarea se scurge si se taie bucati mai mici, depinde cat este de mare.
  • Se pune apa fiarta peste couscous, se acopera cu o folie de plastic si se lasa 5 minute sa se abureasca, apoi se infoaie cu o furculita. Se amesteca cu ardeiul, vinetele, anghinarea si patrunjelul.
  • Separat se amesteca zeama si coaja de lamaie, chimenul, sare, piper si ulei de masline si se toarna peste couscous. Se amesteca bine si se serveste.


Poze

Couscous cu vinete si ardei copti
Couscous cu vinete si ardei copti - poza 2
Couscous cu vinete si ardei copti - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
2 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi copți cu chimichurri
Cartofi copți cu chimichurri
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi noi copți în air fryer
Cartofi noi copți în air fryer
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează