Prazul se spala, se curata si se taie in bucati potrivite, dupa care se opareste intr-o oala cu apa sarata pentru 3 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit.
Pentru a face marinata, se piseaza intr-un mojar frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul cu putina sare. Situatia ideala ar fi sa aveti cimbru si rozmarin proaspete, iar prin pisare, sarea sa capete o culoare verzuie, toate aromele combinandu-se intre ele. La mine situatia a fost departe de a fi ideala (sic!) asa ca am folosit mirodenii uscate. Se adauga uleiul de masline, putin piper si sucul de la jumatate de lamaie.
Intr-o tava termorezistenta se aseaza fileurile de peste si prazul si se toarna marinata peste ele.
Se adauga felii de la cealalta jumatate de lamaie, felii de bacon, si se da la cuptor, preincalzit la 200 grade Celsius pentru circa 15 minute, sau pana cand pestele este bine patruns iar costita rumenita.
Daca dupa 15 minute prazul nu a prins culoare, insa proteinele sunt numai bune, se scot acestea din urma si se mai lasa prazul putin la cuptor.
Pentru mine a fost un fel de mancare surprinzator, si un mod mai putin conventional de a gati pestele care insa m-a fermecat. Se poate servi cu cartofi natur sau piure.