Mie imi plac ciupercile cat mai mici, pentru ca in final arata de exceptie in farfurie.
Dupa ce le-a curatat de pamant, le-a taiat in jumatate si le-a pus la foc mic intr-o oala de tuci impreuna cu doua linguri de ulei .
Acoperite cu capac, acestea isi vor lasa sucul propriu si vor fierbe inabusit. Le lasam sa naduseasca vreo 20 de minute, dupa care se ia capacul si se potriveste de sare si piper.
Dupa ce se evapora apa, se pune patrunjelul tocat si se servesc imediat. De obicei prepar cat mancam la o masa, parca au un gust mai bun abia gatite. Reincalzite, isi pierd din savoare .
Vorba d-nei Constanta, 2-3 catei de usturoi pisati ca pt mujdei, pusi dupa ce stingem focul si potrivim de sare si piper, mai adaugam si patrunjelul, punem capacul si mai lasam 5 min. Si daca mai faceti si o mamaliguta...... mama mama, deja imi lasa gura apa!
Oana,a nadusi inseamna A TRANSPIRA!deci...a scoate apa din ciuperci,spus in mod plastic! Apoi,acoperite,vor fierde in propria lor apa!Dar nu cred ca nu ai stiut!!Ai vrut sa fii puti rautacioasa???
Mai nene john_p2014. te-ai cam bagat ca musca in lapte! oana, nu este persoana care a scris reteta ci distinsa COMENTATOARE de mai jos, care, cu rautate si oftica intreaba "ce e aia naduseala?"etc. CITESTE COMENTARIUL!!!inca o data spun: ciupercile sunt fff bune!
Măi Mihuţ,de ce eşti rău ? Oana a explicat foarte bine ,,vor fierbe înăbuşit'',iar apoi a folosit şi ,,năduşească'',astfel încât să dea un iz mai popular reţetei...Adu-ţi aminte ce cuvinte haioase,populare şi plăcute folosea Radu Anton Roman în superbele poveşti ale reţetelor sale ! Deci,Mihuţ,papă tot,că mergem tai !
Hei oana, acesta este un site cu retete culinare nu de creatie literara!!!!daca nu stii ce inseamna naduseala cauta in DEX!!!!se pot folosi fara probleme reginalismele. BUNA GARNITURA DE CIUPERCI!!!!mai ales ca incepe postul mare iar ciupercile au fibre si proteine vegetale.
Comentarii:
Vorba d-nei Constanta, 2-3 catei de usturoi pisati ca pt mujdei, pusi dupa ce stingem focul si potrivim de sare si piper, mai adaugam si patrunjelul, punem capacul si mai lasam 5 min. Si daca mai faceti si o mamaliguta...... mama mama, deja imi lasa gura apa!
Eu am ales sa fac fara patrunjel,imi sta in gat, la propriu. am pus parmezan peste cat erau calde.
Oana,a nadusi inseamna A TRANSPIRA!deci...a scoate apa din ciuperci,spus in mod plastic! Apoi,acoperite,vor fierde in propria lor apa!Dar nu cred ca nu ai stiut!!Ai vrut sa fii puti rautacioasa???
Mai nene john_p2014. te-ai cam bagat ca musca in lapte! oana, nu este persoana care a scris reteta ci distinsa COMENTATOARE de mai jos, care, cu rautate si oftica intreaba "ce e aia naduseala?"etc. CITESTE COMENTARIUL!!!inca o data spun: ciupercile sunt fff bune!
Măi Mihuţ,de ce eşti rău ? Oana a explicat foarte bine ,,vor fierbe înăbuşit'',iar apoi a folosit şi ,,năduşească'',astfel încât să dea un iz mai popular reţetei...Adu-ţi aminte ce cuvinte haioase,populare şi plăcute folosea Radu Anton Roman în superbele poveşti ale reţetelor sale !
Deci,Mihuţ,papă tot,că mergem tai !
Hei oana, acesta este un site cu retete culinare nu de creatie literara!!!!daca nu stii ce inseamna naduseala cauta in DEX!!!!se pot folosi fara probleme reginalismele. BUNA GARNITURA DE CIUPERCI!!!!mai ales ca incepe postul mare iar ciupercile au fibre si proteine vegetale.
Merg si 2-3 catei de usturoi tocati si aruncati in tuci peste ciuperci. Foarte bune, mie-mi plac ciupercile sub orice forma!
Ce e aia naduseasca ?Adica nu au aer !!! Poate se lasa la innabusit .