Petitchef

Ciuperci inabusite in suc propriu

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
102 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 2.94 (0.73€/porție)

Preparare

  • Mie imi plac ciupercile cat mai mici, pentru ca in final arata de exceptie in farfurie.
  • Dupa ce le-a curatat de pamant, le-a taiat in jumatate si le-a pus la foc mic intr-o oala de tuci impreuna cu doua linguri de ulei .
  • Acoperite cu capac, acestea isi vor lasa sucul propriu si vor fierbe inabusit. Le lasam sa naduseasca vreo 20 de minute, dupa care se ia capacul si se potriveste de sare si piper.
  • Dupa ce se evapora apa, se pune patrunjelul tocat si se servesc imediat. De obicei prepar cat mancam la o masa, parca au un gust mai bun abia gatite. Reincalzite, isi pierd din savoare .

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 101Kcal
  • Carbo: 0.7g
  • Grăsimi: 8.7g
  • Grăsimi sat.: 0.9g
  • Proteine: 4g
  • Fibre: 2.5g
  • Zahăr: 0.5g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (136g)


Poze

Ciuperci inabusite in suc propriu
Ciuperci inabusite in suc propriu - poza 2
Ciuperci inabusite in suc propriu - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Tytyromania, 02/04/2022

Vorba d-nei Constanta, 2-3 catei de usturoi pisati ca pt mujdei, pusi dupa ce stingem focul si potrivim de sare si piper, mai adaugam si patrunjelul, punem capacul si mai lasam 5 min. Si daca mai faceti si o mamaliguta...... mama mama, deja imi lasa gura apa!

(0) (0) Abuz
ecaterina_p2019
ecaterina_p2019, 08/07/2019

Eu am ales sa fac fara patrunjel,imi sta in gat, la propriu. am pus parmezan peste cat erau calde.

(0) (0) Abuz
liana_m2018, 17/02/2019

Oana,a nadusi inseamna A TRANSPIRA!deci...a scoate apa din ciuperci,spus in mod plastic! Apoi,acoperite,vor fierde in propria lor apa!Dar nu cred ca nu ai stiut!!Ai vrut sa fii puti rautacioasa???

(0) (1) Abuz
mihut, 18/02/2018

Mai nene john_p2014. te-ai cam bagat ca musca in lapte! oana, nu este persoana care a scris reteta ci distinsa COMENTATOARE de mai jos, care, cu rautate si oftica intreaba "ce e aia naduseala?"etc. CITESTE COMENTARIUL!!!inca o data spun: ciupercile sunt fff bune!

(2) (0) Abuz
john_p2014
john_p2014, 18/02/2018

Măi Mihuţ,de ce eşti rău ? Oana a explicat foarte bine ,,vor fierbe înăbuşit'',iar apoi a folosit şi ,,năduşească'',astfel încât să dea un iz mai popular reţetei...Adu-ţi aminte ce cuvinte haioase,populare şi plăcute folosea Radu Anton Roman în superbele poveşti ale reţetelor sale !
Deci,Mihuţ,papă tot,că mergem tai !

(4) (0) Abuz
mihut, 17/02/2018

Hei oana, acesta este un site cu retete culinare nu de creatie literara!!!!daca nu stii ce inseamna naduseala cauta in DEX!!!!se pot folosi fara probleme reginalismele. BUNA GARNITURA DE CIUPERCI!!!!mai ales ca incepe postul mare iar ciupercile au fibre si proteine vegetale.

(1) (2) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 17/02/2018

Merg si 2-3 catei de usturoi tocati si aruncati in tuci peste ciuperci. Foarte bune, mie-mi plac ciupercile sub orice forma!

(5) (0) Abuz
Oana, 17/02/2018

Ce e aia naduseasca ?Adica nu au aer !!! Poate se lasa la innabusit .

(2) (6) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cateva motive sa consumati rodie sau suc de rodie Cateva motive sa consumati rodie sau suc de rodie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează