Aripioarele se curata bine,se spala,se inlatura capetele si se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite.Dupa ce luati spuma ,adaugati zarzavaturile taiate rondele si lasati sa fiarba la foc mic pana sunt fierte atat carnea cat si zarzavaturile.
Dupa ce s-au fiert ,separat intr-o alta cratita adaugati uleiul , untul si faina amestecandu-le bine. Puneti cratita la foc mic si incepeti sa turnati incet si cate putin din supa in care a fiert carnea amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita.
Daca doriti puteti adauga si cateva rondele de morcov pentru a da culoare preparatului final.
Folosesc iaurtul deoarece este mult mai dietetic si are un gust mult mai bun ,mai dulce si mai deosebit decat laptele si smantana.
Comentarii:
Trei aripioare pentru 4 portii
O bunatate............
Aceasta este cu adevarat reteta traditionala de ciulama! Bravo!
Imi place
Excelent de bun!
Deosebita