Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei.
O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb: mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc, numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa.
Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna. In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte. Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte.
Ciulama cu malai ? Nu am auzit in viata mea ,in orice parte a tarii am fost nu am mancat ciulama cu malai .Daca ai un pui de curte nici nu ai nevoie de smantana ,mama nici nu folosea smantana la ciulama.Se mai poate adauga un catel de usturoi pt un gust mai bun ,mai aromat.
Ciulama cu malai!!!! Daca e reteta proprie, grabiti-va s-o patentati la OSIM. Daca nu, as fi curios de unde ati preluat sau invatat asemenea tampenie. Eu am cativa canari batrani si as incerca cu ei. Sau as prinde cateva ciori, care si asa m-a deranjeaza cu caraitul lor. Cu pelicanii ar fi mai greu, ca sunt rari, dar ar merge si cu niste pescarusi. "Felicitari" celor care au acordat 5 stele! (n-au preparat sau mancat in viata lor o ciulama)
N-am auzit in viata mea de malai in ciulama ! Si eu fac ciulama dar fara malai, e mult mai fina asa. Se pot pune si ciuperci in ea. Si da, are gustul ei specific dar este mult mai gustoasa daca-i adaugi 1-2 linguri de smantana, nu mai mult asa cum fac unele "gospodine" care pun cate 2-300 gr samantana de nu mai stii ce mananci .
Comentarii:
Ciulama cu malai ?
Nu am auzit in viata mea ,in orice parte a tarii am fost nu am mancat ciulama cu malai .Daca ai un pui de curte nici nu ai nevoie de smantana ,mama nici nu folosea smantana la ciulama.Se mai poate adauga un catel de usturoi pt un gust mai bun ,mai aromat.
Ciulama cu malai!!!! Daca e reteta proprie, grabiti-va s-o patentati la OSIM. Daca nu, as fi curios de unde ati preluat sau invatat asemenea tampenie.
Eu am cativa canari batrani si as incerca cu ei. Sau as prinde cateva ciori, care si asa m-a deranjeaza cu caraitul lor. Cu pelicanii ar fi mai greu, ca sunt rari, dar ar merge si cu niste pescarusi.
"Felicitari" celor care au acordat 5 stele! (n-au preparat sau mancat in viata lor o ciulama)
Pacat ca nu are inceput!!!!!!!
N-am auzit in viata mea de malai in ciulama ! Si eu fac ciulama dar fara malai, e mult mai fina asa. Se pot pune si ciuperci in ea. Si da, are gustul ei specific dar este mult mai gustoasa daca-i adaugi 1-2 linguri de smantana, nu mai mult asa cum fac unele "gospodine" care pun cate 2-300 gr samantana de nu mai stii ce mananci .
Super buna
Bunaa
Delicioasa