Petitchef

Ciorba de rata

Felul principal
2 porții
20 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Carnea de rata se curata si spala, se taie in bucati potrivite, se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se va aduna spuma si se lasa sa fiarba pentru 40-50 minute - depinde de carne.
  • Intre timp curatam, si tocam marunt legumele. Le adauga si pe ele in oala si mai fierbem pentru 30 minute.
  • Intre timp fierbem borsul separat si calim rosiile tocate marunt in 2 linguri de ulei. Adaugam in oala rosiile calite (sau bulionul calit), amestecam si lasam 5 minute dupa care adaugam si borsul.
  • Condimentam cu sare sau o lingurita de delikat. Tocam marunt legaturile de patrunjel si leustean, le adaugam in oala si stingem focul.


Întrebări:




Comentarii:

adrian_u2018, 20/03/2019

Pentru m1959 dv folositi borsul la orice deoarece sunt sigur ca sunteti din moldova
la noi in zona Sibiu/Rm Valcea ciorbele sunt acrite prin diverse metode in afara de bors , iar supa i supa nu are nevoie de acreala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 25/04/2017

Cam mult 1l de bors, iese prea acra si nici nu se mai simte gustul carnii. Eu as acri-o numai din rosii dar nu le-as praji in ulei pentru ca isi pierd aciditatea(acreala). Eu prajesc rosiile numai la ciorba de fasole pe care nu o vreau acra si are nevoie de o prajeala si ca sa nu prajesc ceapa aleg rosiile si iese foarte buna. Vreau sa contrazic aici pe m1959 care spune ca borsul se pune la orice ciorba, nu, borsul nu se pune la orice ciorba ci doar la cele pe care vrem acre si ne place borsul. Ciorbele pot fi si neacrite si nu se numesc supe atat timp cat au zarzavat tocat in ele sau se pot acri dupa gust cu otet, lamaie, sare de lamaie, corcoduse verzi, prune verzi, agurida, zeama de varza murata etc.

(2) (0) Abuz
m1959, 25/04/2017

Este ciorba de rata, borsul este acela care se pune la orice ciorba.....

(0) (0) Abuz
merceleo, 25/04/2017

Daca ii pui bors, se numeste "Bors de rata"

(0) (0) Abuz
22/01/2012

Super ciorba multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează